Uitslaande brand pand bedrijventerrein Hoorn 80 (video+update)

Reactie(s)

Video update: Sinds circa 22.30 uur is de brand alsnog een uitslaande brand geworden. De vlammen komen uit het dak — HOORN – Zondagavond is de brandweer met meerdere eenheden uitgerukt voor een brandmelding op Hoorn 80. Volgens de veiligheidsregio werd er rond 20.00 uur zwarte rook uit een pand van Bo-rent op de Diodeweg op het industrieterrein waargenomen.

Het betreft een brandmelding in de categorie ‘industrie’. Er is direct groot opgeschaald door de brandweer. Er zijn meerdere blusgroepen opgeroepen. Ook is er een ambulance aanwezig. Zonder zicht op de omvang kan dit ook uit voorzorg zijn.

Update

Inmiddels is de brandweer ter plaatse en zoekt naar de oorzaak van de rookontwikkeling meldt de veiligheidsregio ons. Mogelijke angst voor een grote uitslaande brand lijkt klein.

Update 20.45 uur

De situatie lijkt onder controle. Op dit moment is er weinig rook meer zichtbaar. Tot dat de veiligheidsregio dit officieel bevestigt melden wij de updates.

Update 21.20 uur

Ondanks dat de situatie rustig lijkt is zojuist ook een hoogwerker uit Heerhugowaard ter assistentie gevraagd. Het is daarmee de derde hoogwerker ter plaatse.

Update 21.50 uur

De brandweer gaat over op het luchten van het pand. Volgens NH worden de ruiten van het bovenste gedeelte van het pand ingeslagen om de rook en hitte te kunnen laten ontsnappen. Men is erop voorbereid dat dit mogelijk een kleine brand kan aanwakkeren. Wellicht daarom ook de geplande aanwezigheid van de drie hoogwerkers.

De activiteiten van de brandweer lijken zich te concentreren op het grijze (stenen)pand. Hierin zit onder andere een showroom en hoofdkantoor van Lifestyle.

Update 22.15 uur

De ramen zijn door de brandweer ingeslagen. Hierdoor is de hitte en de rook afgevoerd meldt de Veiligheidsregio NHN. De brandweer gaat naar binnen om de brandhaard te blussen.

Vanwege deze brandmelding en de bluswerkzaamheden zijn de Diodeweg, Kathodeweg Kernweg en Neutronweg afgesloten voor verkeer.

Update 22.49 uur

De veiligheidsregio NHN meldt dat er op dit moment een uitslaande brand is op de bovenste verdieping. De brandweer bestrijd de brand met de aanwezige hoogwerkers.

Update 0.06 uur

Het blussen is nog volop bezig. Inmiddels worden er extra brandweerlieden opgeroepen om de hoogwerkers te gaan aflossen.

Update 08.15 uur

De veiligheidsregio meldt dat de brandweer het sein brand meester heeft gegeven. Wel blijf de brandweer actief met na blussen. De brandweer maakt zich geen zorgen over gevaarlijke stoffen die mogelijk vrij zouden zijn gekomen.

Update 10.34

De bluswerkzaamheden werden bemoeilijkt door een instabiel plafond meldt de NOS. Er wordt onderzoek gedaan naar de mogelijk oorzaak van de brand. Een mogelijke inbraakmelding voor de brand zal daarin zeker als optie worden meegenomen.

Video Robbert Huisman

 

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post