De verhalenark voor half jaar in Hoornse haven

Reactie(s)

HOORN – De VerhalenArk is volgens eigen zeggen het eerste drijvende Bijbel museum ter wereld. Deze Ark komt donderdagavond 24 augustus naar Hoorn, waar hij tot eind februari aan het Oostereiland – Steiger 1 aangemeerd zal zijn.

De Ark is 70 meter lang, 10 meter breed en 13 meter hoog en is een verwijzing naar de Ark van Noach. Op vier verdiepingen met een inhoud van 2000 vierkante meter loopt de bezoeker door een interactieve expositie met scènes uit het oude en nieuwe testament. Vecht met Goliath, leef als Noach met zijn dieren of ontdek dat koning Salomo meer dan 1000 vrouwen had. Meer dan 400.000 mensen bezochten de expositie sinds de opening in 2010.

Ark

De Ark is gemaakt door zakenman Johan Huibers uit Schagen en door Aad Peters in 2010 gekocht. De expositie is gemaakt door meer dan vijftien internationale kunstenaars, in opdracht en naar ideeën van Aad Peters en ontworpen door Michaela Bartonova uit Tsjechië. Hij komt over vanuit Elburg waar de Ark een maand lag.

Geopend

De Ark zal vanaf vrijdag, 25 augustus geopend zijn voor publiek en voor een langere tijd in Hoorn liggen, naar verwachting tot circa eind februari 2018. De normale toegangsprijs is vanaf €9,50 voor kinderen vanaf 12 jaar.

Live webcam

Met dank aan de webcam op het Oostereiland is de VerhalenArk in de Hoornse haven live te bekijken.

Camera Image

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post