Nieuw in dienstregeling NS 2018: Dit is anders voor Enkhuizen en Hoorn

Reactie(s)

HOORN/ENKHUIZEN – Op zondag 10 december 2017 past NS zoals ieder jaar de dienstregeling aan. De grootste wijzigingen waren al bekend, maar vanaf vandaag kan iedereen zijn nieuwe treinreis checken in de NS reisplanner. Wij hebben de grootste wijzigingen voor reizigers in Hoorn en Enkhuizen op een rij gezet.

Nieuw

Nieuw in de dienstregeling vanaf december is een rechtstreekse trein van Enkhuizen naar Utrecht en verder naar Eindhoven en Heerlen.

De vertrektijden van de Intercity Enkhuizen – Amsterdam Centraal wijzigen circa een kwartier. Deze Intercity staat 7 minuten stil in Hoorn. Dit betekent een langere reistijd tussen Enkhuizen en Amsterdam en een kortere reistijd tussen Hoorn en Amsterdam. Ook worden hierdoor de aansluitingen van deze Intercity op de Sprinters richting Alkmaar en Purmerend langer. In spitsuren worden de aansluitingen korter.

’s Ochtends vroeg vóór de ochtendspits en in de avonduren vertrekt de Sprinter Hoorn Kersenboogerd – Hoofddorp circa 5 minuten eerder uit Hoorn en staat 5 minuten stil op Amsterdam Sloterdijk.

In de ochtendspits vertrekken op werkdagen 2 extra Intercity’s van Enkhuizen naar Amsterdam (vertrek 6.05 uur en 8.25 uur) en in de avondspits 1 extra Intercity van Amsterdam Centraal naar Enkhuizen (vertrek 15.36 uur).

Vrijdag- en zaterdagnacht vertrekt de laatste Intercity van Amsterdam Centraal naar Enkhuizen om 1.53 uur. Dit is 22 minuten later dan in Dienstregeling 2017.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post