Einde Radio Hoorn en Radio Enkhuizen; Welkom Weeff

Reactie(s)

HOORN/ENKHUIZEN – Op 8 augustus zijn Radio Enkhuizen en RTV Hoorn en de Stichting Streekomroep West-Friesland gefuseerd. De gecombineerde omroep voor alle zeven Westfriese gemeenten gaat verder onder de naam Weeff.

Beide omroepen zijn op zondag 4 juni gestopt met hun eigen programmering. Daarbij kwam voor de lokale omroep Hoorn een einde aan ruim 31 jaar eigen lokale omroep. Een deel van de bestaande programma’s zal terug te beluisteren zijn op de nieuwe gezamenlijke radio programmering. Op TV en via de website werkten de beide omroepen al samen. De beide studio’s blijven ook bestaan en in gebruik.

Fusie

De fusie is mede een gevolg van het convenant dat in 2013 is overeengekomen tussen de VNG en de OLON (de landelijke belangen vereniging van lokale publieke omroepen). Daarin zijn eisen geformuleerd waaraan lokale publieke omroepen moeten voldoen op het gebied van programma aanbod, informatievoorziening, organisatie en bediening van informatiekanalen (ether, kabel, internet). Daardoor is het samengaan van lokale omroepen in regionale streekomroepen noodzakelijk geworden.

Weeff

“Omroep WEEFF bedient de zeven gemeentes van West-Friesland in het voorzien van dagelijks actueel nieuws op de platformen TV, radio, online en social media,” aldus het nieuwsbericht van de omroep. “Op dit moment wordt er gewerkt aan het samenvoegen van de huidige FM zenders die nu nog te beluisteren zijn op 107.1 FM en 105.8 FM.”

Programmering

Vanaf september is de bedoeling dat er een nieuwe radioprogrammering van start gaat waarna er op beide frequenties éénzelfde programmering te beluisteren is. Recent is ook een nieuwe website gelanceerd en is de lay-out van het TV-kanaal vernieuwd.

Over WEEFF

De gemene deler van deze samenwerkende omroepen is West-Friesland, afgekort ook wel WF genoemd. Er is gekozen voor een unieke en fictieve naam met dezelfde klank als het Engelse woord ‘wave’ dat in relatie staat met geluidsgolven, wifi- en internetgolven en uiteraard de golven van het IJsselmeer.
Weeff is ontvangen via TV : KPN 1359 en Ziggo 45; Radio : 107.1 FM en 105.8 FM; Online : www.weeff.nl of www.westfrieslandactueel.nl.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post