Hoorn steunt jeugdige sporttalenten uit de regio

Reactie(s)

HOORN – Op vrijdag 19 mei overhandigde wethouder Ben Tap een cheque ter waarde van 2500 euro aan Talent United. Deze stichting begeleidt jonge sporttalenten uit Westfriesland naar de top. De overhandiging was tijdens de feestelijke opening van de nieuwe kantoorlocatie bij Sportcentrum Hoorn van waaruit Talent United werkt.

Stichting Talent United is er om Westfriese sporters tussen 14 en 21 jaar te helpen bij de ontwikkeling van hun sportcarrière. Hiervoor krijgt de stichting steun van veel organisaties en professionals uit de regio. Zo kunnen ze aan een groep van vijf talenten hulp bieden bij voedingsschema’s, krachttraining, fysiotherapie, gesprekken met een sportpsycholoog of juridische bijstand.

Ex-topsporters en talentenpoule

Ex-topsporters Ernesto Hoos en Vera Koedooder delen hun ervaringen met deze jonge generatie. Ook is er een talentenpoule van zo’n 25 jongeren. Zij kunnen in groepsverband meedoen aan verschillende workshops en in de toekomst mogelijk doorstromen naar meer intensieve begeleiding.

Virtueel stadion

Om organisaties aan zich te binden en geld in te zamelen, verkoopt de stichting symbolisch zitplekken in een virtueel stadion. Daarmee kunnen organisaties en particulieren de jonge sporters steunen en volgen.

Echte sporttalenten

Wethouder Ben Tap: “We hebben hier in de regio echte sporttalenten. Het is moeilijk om aan de top te komen en daar te blijven. Dit initiatief van verschillende organisaties helpt jongeren om hun droom waar te maken en Westfriesland als sportregio op de kaart te zetten. Met deze cheque heeft de gemeente Hoorn een plaats gekocht in het virtuele stadion van Talent United. We hopen dat dit andere gemeenten en organisaties inspireert om ook een plaats te kopen.”

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post