Gemeente Hoorn: Welke kansen ziet u voor de Kersenboogerd?

Reactie(s)

HOORN – Welke kansen ziet u voor de Kersenboogerd? Dat wil de gemeente Hoorn graag horen van de inwoners in deze Hoornse wijk.

Hiervoor staan twee inloopavonden op 23 en 27 november op de agenda. De inloopavonden zijn de start van het programma ‘Kansen voor de Kersenboogerd’. “Om de kansen te zien en te benutten, hebben we de hulp uit de buurt nodig,” vermeldt de gemeente in haar uitnodiging op facebook.

Kansen voor de Kersenboogerd

Het belangrijkste doel van het project ‘Kansen voor de Kersenboogerd’ is dat de leefbaarheid en sociale samenhang in delen van de wijk verbetert. Denk daarbij aan zorg, ouderen, eenzaamheid, jeugd, scholen en sport. Daarnaast kijkt de gemeente samen met betrokken organisaties ook naar bijvoorbeeld werkgelegenheid, winkels en voorzieningen.

Kersenboogerd

De Kersenboogerd is een wijk in Hoorn met veel groen, ruimte, voorzieningen als een station, een winkelcentrum, bibliotheek en een wijkcentrum. Naast de maar liefst 22.000 inwoners, vertegenwoordigt de wijk ook veel ondernemers, scholen, stichtingen en andere betrokkenen. Maar ook een wijk waar inwoners zich niet altijd even veilig voelen. Met overlast rondom het station en diverse autobranden rondom de Patio. Een vaak gehoorde bijnaam voor de wijk is Ghetoboogerd.

Dit blijkt ook uit reacties op facebook. Welke kansen? “Oefffffff waar moet ik beginnen? De junks op straat? Afval dat overal en nergens ligt Weinig speelplekken voor kinderen. Om maar te zwijgen over dat plantsoentje met onkruid voor de deur.” en “Al die drugs dealers en acholisten rond om kb station em hoorn 80 aanpaklem zo dat mensen weer de straat op durven”. Maar gelukkig ook positieve reacties; “Wij wonen al ruim 27 jaar, met veel plezier, in de Kersenboogerd! Willen echt niet weg!”

Inloopavond

De inloopavonden zijn in wijkcentrum Kersenboogerd, Brederodegracht 1. U kunt langskomen tussen 19:00-21:00 uur. De zaal is open vanaf 18:45. Om 19:00 uur is een korte toelichting op het programma.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post