Groep kinderen (7-9 jaar) dreigt met ‘wapen’ voor snoep (update)

Reactie(s)

Hoorn – Een groepje kinderen heeft donderdagmiddag meerdere mensen bedreigd met een vuurwapen. Gelukkig bleek het achteraf te gaan om een nepvuurwapen, maar een omstander voelde zich bedreigd en waarschuwden de politie.

Deze 40-jarige man uit Hoorn maakte rond 16.00 uur melding bij de politie dat hij op de parkeerplaats bij het Betje Wolffplein was bedreigd door een zestal jongens en dat één van hen een vuurwapen op hem gericht had. Volgens het slachtoffer waren de jongens ongeveer tussen de 7 en 9 jaar oud. Na een korte zoekslag, troffen agenten de jongens aan. De jongens konden door de politie streng worden toegesproken.

Burgernetmelding

Voordat de jongens konden worden aangehouden werd er opgeroepen via Burgernet naar deze groep uit te kijken. “Deze knulletjes worden door ons gezocht. Een heeft daarvan rode schoenen en een een rood shirt. Getinte gekleurde mannetjes. Een met een grote bos haar. Graag even bellen met burgernet als u de jongens in het snotje heeft.”

Gesprek met ouders

De politie bracht de jongens één voor één thuis en spraken hier de ouders die allen zeer geschrokken waren. Een 9-jarige jongen uit Hoorn zou de man daadwerkelijk met een nepvuurwapen hebben bedreigd. Ook zou hij kinderen hebben bedreigd met het nepvuurwapen om chocola en snoep te bemachtigen.

Lees verder onder deze advertentie
Zijn moeder en agenten hebben de jongeman zeer streng toegesproken en hij begreep heel goed dat hij dit nooit had mogen doen. Het nepvuurwapen werd in beslag genomen. Het slachtoffer liep geen verwondingen op maar de schrik zat er wel goed in. De man heeft aangifte gedaan.

Update

Via de redactie kregen wij een reactie van de 40-jarige man. ” Ze gedroegen zich in het geheel niet als kinderen. En ze waren uit op geld. Dat ze uit waren op snoep en chocolade klinkt in mijn oren als te genuanceerd. Bovendien zit de “schrik “er niet allen in. Ik ben getraumatiseerd en blijk professionele hulp nodig te hebben. Ik snap dat dit maar kleine details zijn. maar Als ik het bericht zo lees. komt het meer over als een kwajongens streek en dat was het zeker niet.”

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post