Hoornse toezichthouder bijna opzettelijk aangereden

Reactie(s)

HOORN – Naar nu bekend is geworden heeft er deze week een incident plaatsvond in Hoorn, waarbij een toezichthouder bijna werd overreden na het uitdelen van een boete. De Hoornse burgemeester is duidelijk in zijn reactie hierop; “Handen af van onze mensen!”

Hieronder het statement van burgemeester Jan Nieuwenburg tegen verbaal en fysiek geweld tegen toezichthouders (en andere medewerkers) van de gemeente.

Beste stadsgenoten,

Vandaag kreeg ik een verhaal te horen. Ik vind het belangrijk dat u dit verhaal kent.

Deze week werd een van onze toezichthouders van Stadstoezicht na het uitdelen van een terechte boete de huid vol gescholden. De bestuurder vond dat blijkbaar nog niet genoeg. Na een rondje rijden kwam hij terug, zette zijn auto in zijn achteruit, in een poging haar omver te rijden. Gelukkig lukte dat niet, omdat er net voldoende ruimte was om weg te springen.

Dit is een voorbeeld van fysiek en verbaal geweld waar onze mensen met enige regelmaat mee geconfronteerd worden. Spugen, duwen, slaan, schelden, bedreigen, intimideren, schreeuwen, het gebeurt allemaal. Schandalig natuurlijk. Dat kunnen wij als werkgever niet accepteren. En dat kunnen wij met zijn allen in Hoorn niet accepteren.

We begrijpen het allemaal, niemand vindt het fijn om een boete te krijgen. Na het winkelen, of als je eventjes uit je auto springt om nog een klusje af te handelen, dan balen wij allemaal van die boete. Maar hoe kinderachtig en triest is het dat zo iemand de schuld bij de ander legt en zich zó laat gaan? Samenleven is geen eenzijdig contract, waaruit je vrijelijk uit de regels kunt shoppen die jou aanstaan. Als je ervoor kiest om je niet aan de regels te houden, wees dan ook volwassenen genoeg om de consequenties daarvan te aanvaarden. En wat er ook gebeurt, er is niets, maar dan ook niets, dat verbaal of fysiek geweld tegen onze mensen rechtvaardigt.

Onze medewerkers zijn mensen, van vlees en bloed. Mensen die hun werk naar eer en geweten uitvoeren, en net als u en ik ook wel eens fouten maken. Maar niemand hoeft in Hoorn ooit onterecht een boete te betalen. Iedereen die het oneens is met een boete kan ons dat laten weten. Als we een fout hebben gemaakt, zetten we die recht. Is het terecht, dan leggen we uit waarom. Maar van onze mensen blijf je af!

Jan Nieuwenburg

Burgemeester van de gemeente Hoorn

Aangifte

De bestuurder van de auto is op dat moment niet aangehouden. Wel is er aangifte gedaan.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post