Irene en Simon Schouten pakken titel topsporters West-Friesland

Reactie(s)

HOORN – Een bijzonder spektakel gistermiddag op het Westfries Sportgala: zus en broer Irene en Simon Schouten uit Andijk zijn sportvrouw en sportman 2016 van West-Friesland. Irene pakte daarmee voor de derde achtereenvolgende keer deze titel.

Ook een derde titel was er voor Geert Schipper, hij pakte voor de derde keer de hoofdprijs bij aangepast sporten. De andere toppers waren aanstormend talent Janno Botman, coach  Antoine Gooyers, en, evenals vorig jaar: sportploeg DSV Dance Impression. De Kop-op prijs was voor Mike Vlaar en de prijs van verdienste ging naar Piet en Karin Schipper. De oeuvreprijs was voor Vera Koedoder.

Tess Wester

Speciale gast was deze keer Tess Wester, de keepster van het zo succesvolle Nederlands handbalteam, dat twee weken zilver behaalde op het wereldkampioenschap en op de Olympiasche Spelen in Rio verraste met een vierde plaats. Tientallen handbalstertjes uit de regio waren speciaal voor haar naar het sportfeest gekomen. Met treffende doelworpen door de zaal van de schouwburg, met fotoshoots en handtekeningen had Tess alle aandacht voor hen.


De breakuit voordoen vanaf het podium naar een doel in de zaal.

Oeuvreprijs voor Vera Koedoder

Maar ook was er oog voor de mensen rondom de sport. Diverse prijzen werden daarvoor uitgereikt. De prijs van verdienste ging naar Piet en Karin Schipper uit Medemblik en de Kop-op prijs naar Mike Vlaar uit Obdam. Een staande ovatie was er voor Vera Koedoder, die op grond van haar enorme lijst van prestaties, de oeuvreprijs in ontvangst mocht nemen.

Foto’s

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post