Jongen (16) verstopt stroomstootwapen in onderbroek

Reactie(s)

HOORN – Vrijdag rond middernacht is een 16-jarige jongen aangehouden voor het bezit van een stroomstootwapen. Dit gebeurde op de Roode Steen in Hoorn.

Een getuigen had gezien dat de jongen met het apparaat stond te spelen en belde de politie. Agenten controleerden de jongen. De verdachte had het wapen in zijn onderbroek verstopt.

De politie heeft de jongen aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Update

De agent die de aanhouding heeft verricht heeft over dit voorval een korte beschrijving gedeeld facebook. Hieruit het deel van de aanhouding en het fouilleren van de jongen.

Wij reden de Roode Steen op vanaf het Grote Oost en een ander voertuig kwam vanaf de andere zijde en hield de jongens meteen staande. Cameratoezicht had blijkbaar goed zicht op de jongens want wij hoorden vrijwel direct van onze meldkamer dat 1 van de jongens iets verstopte in zijn onderbroek. Wij hoorden het signalement van deze jongen en zagen dat deze jongen achteraan in het groepje stond, een meter achter de rest. Dat is een logische plek als je iets te verbergen hebt. De collega’s waren druk de andere jongens aan het controleren en wij pakten meteen de kans om de verdachte achteruit het groepje apart te zetten. Ik gebood hem zijn handen te spreiden en vorderde de uitlevering van het wapen. 1 arm hield ik vast zodat hij niet bij me weg kon rennen als hij dat wilde. Hij was wat jong, dus ik besloot het in spraaktaal nogmaals te herhalen. ‘ Er is gezien dat jij mogelijk een wapen bij je hebt, ik wil dat nu van je hebben.’

“De jongen ontkende, maar er was duidelijk een ‘ te’ grote bobbel te zien in zijn broek ter hoogte van zijn kruis. Hij wilde niet meewerken, oke, dan lossen we het zelf op. Ik verzocht mijn collega in opleiding de jongen vast te houden aan een arm en ik fouilleerde de jongen. Ik wilde het wapen pakken uit zijn onderbroek waarop hij los probeerde te komen, zich lichtelijk verzette en riep: ‘ey, ey!’.
Ik greep hem bij zijn bovenlichaam en vertelde hem met luide stem mee te werken. Natuurlijk begrijp ik dat het niet prettig voelt als iemand
wat uit je onderbroek wil pakken dus we proberen het nogmaals rustig. Hij verontschuldigde zich, de collega hield hem steviger vast en ik wist het wapen te pakken van hem. Wel dapper dacht ik nog van de jongen want het knopje van het stroomstootwapen stond op ‘on’ toen het in zijn onderbroek zat.. We hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau voor verder onderzoek.”

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post