Kerst op het Plein in Hoorn: ‘Dit jaar nog groter’

Reactie(s)

HOORN – Van 15 tot en met 17 december wordt ‘Kerst op het Plein’ voor de tweede maal georganiseerd in de binnenstad van Hoorn. Na het succes van vorig jaar zijn de activiteiten flink uitgebreid. Het evenementenplein heeft een volle programmering en de kerstmarkt loopt zaterdag en zondag helemaal door tot het begin van het Kleine Noord.

“Vorig jaar was desondanks de drukte een leerjaar voor ons”, aldus Bas Pronk namens de organisatie. “Er is veel animo voor een kerstevenement in Hoorn en dit jaar gooien we alle registers open. Door samen te werken met Herberg Hoorn staat de programmering als een huis. Er is extra ruimte gecreëerd op het plein en tussen de schaatsbaan en kinderactiviteiten staat een verwarmde tent die als sfeervolle XXL huiskamer dient. Ook staan daar verschillende sneeuwhuisjes met echte winterkost als snert, bratwurst en broodjes rookworst. Zondag organiseren we dit jaar voor het eerst een groot Kerstontbijt voor de ouderen uit Hoorn.”

Inschrijven kerstmarkt

De inschrijving van de kerstmarkt is inmiddels van start gegaan. De belangstelling blijkt groot, er zijn al meer dan 50 inschrijvingen binnen. We hebben daarom gekozen om alle kramen en huisjes gezellig bij elkaar op het Kleine Noord te plaatsen. Op steenworp afstand van het plein. Met ook daar kinderactiviteiten, optredens en vermaak. Een kraam aanmelden kan tot 29 november via kerstophetplein.nl.

Openingstijden en entree

De kerstmarkt heeft afwijkende openingstijden. Namelijk zaterdag van 10 tot 17 uur en zondag van 12 tot 17 uur. Het plein op de Noorderveemarkt is op vrijdagavond geopend van 12:00 tot 24:00 uur, zaterdag van 10 uur tot 24 uur en zondag van 12 tot 23.00 uur. De entree is gratis. Wel vragen we een vrijwillige bijdrage die wordt geschonken aan stichting Tweestrijd.

Vooreenmooiestad

De organisatie heeft geen winstoogmerk en beperkt toegang tot subsidies. Hulp van inwoners en ondernemers is daarom van harte welkom. Samen maken we kerststad Hoorn groot. Via de stadscommunity ‘Voor een mooie stad’ kun je je aanmelden als vrijwilliger, items sponsoren en een bijdrage leveren aan een grotere schaatsbaan, door nu alvast je kaartje te reserveren. Kijk op vooreenmooiestad.nl/kerst voor meer informatie.

 

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post