Kinderen leren ijshockeyen bij de Blue Mountain Cougars

Reactie(s)

HOORN – Genietende kinderen in een ijshockeypak. Het gebeurt op de ijshockeyschool van de Blue Mountain Cougars elke zondagmorgen van 10.00 uur tot 11.00 uur. Lune, een stoere meid van 9 stapt het ijs op na een zomer. Of Lune is erg vind dat zij de enige meid is? “Heel erg leuk hoor, ik ben gewoon één van allemaal zegt ze” en weg is ze weer.

Om meer kinderen met ijshockey kennis te laten maken is het mogelijk om geheel vrijblijvend een training meedoen. “Voor een kleine bijdrage mogen ze mee trainen en krijgen zij het pak te leen. Afgelopen zondag 1 oktober was het voor de eerste keer. En het was een feest,” meldt Roy Ronda ons.

Om de lol

Trainers Bas en Hessel verzorgen de training. Een goede warming up, schaats en schiet oefeningen met de puck op het doel en natuurlijk een partij. “Spelen vinden ze toch het leukst,” aldus Bas Visser. “Het gaat om de lol, hier zie je geen schreeuwende ouders maar alleen maar lachende kids en hun ouders.”

Desley en Cody, respectievelijk 13 en 8 jaar geven de trainers geen meter terrein. Zo klein als ze zijn gaan ze er vol op. Desley uit Bovenkarspel zegt enthousiast minimaal zo goed te willen worden als trainer Bas. Cody wil nog beter worden dan zijn vader Hessel van der Neut.

‘Goed ingepakt’

Nieuwsgierige kinderen staan langs het ijs te kijken. Ronda: “Wellicht wat schroom om in te stappen maar iedereen is welkom. Vanaf 5 tot en met 15 jaar is het credo. We letten op veiligheid en de kids worden goed ingepakt met helm en al”

Kijken of meedoen?

Ronda nodigt kinderen en hun ouders om vrijblijvend eens te kijken op een zondagmorgen. Meer informatie is te vinden op www.bluemountaincougars.nl of bel met Bas Visser 06 30495955

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post