Meerdere bedrijfsbusjes in Zwaag leeggeroofd

Reactie(s)

ZWAAG – Afgelopen weekend hebben in Zwaag meerdere inbraken plaatsgevonden uit bedrijfsbuisjes waarbij gereedschap werd weggenomen.

Het gaat om een viertal auto inbraken uit voertuigen die geparkeerd stonden op de Pinksterbloem, de Paardenweide en de Kamille in de wijk Risdam Noord. In meerdere gevallen liep het voertuig hierbij schade op.

Tips

Mocht u afgelopen weekend iets hebben gezien of gehoord dat verband houdt met bovenstaande dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844 of via onderstaand contactformulier.

Meld verdacht gedrag

Om de pakkans te vergroten vraagt de politie verdacht gedrag direct te melden. “Ziet u mensen in de wijk die daar niet horen en/of zich vreemd gedragen? Vertrouwt u het niet? Bel bij verdachte omstandigheden altijd 112. Veel van de heterdaad aanhoudingen die de politie doet, is na 1-1-2 meldingen van buurtbewoners. Doordat buurtbewoners alert zijn in de wijk en verdacht gedrag melden bij de politie wordt de pakkans van autodieven en andere criminelen vergroot. Bewoners weten vaak zelf het beste wat ‘normaal’ gedrag is in hun buurt. Als u bijvoorbeeld iemand bij huizen naar binnen ziet kijken of bij auto’s ziet rondhangen. Weglopen en weer terugkomen, een rondje om het huis maken of voertuigen observeren.”

Een andere tip van de politie is wellicht overbodig, maar de politie waarschuwt bezitters van personenauto’s en bestelbusjes geen dure spullen in hun voertuig achter te laten en alert te zijn op auto-inbrekers.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post