Nieuwe website voor gemeente Hoorn; Dit waren de voorgangers [foto’s]

Reactie(s)

HOORN – Vanaf 1 augustus heeft de gemeente Hoorn een nieuwe website. Het is de bedoeling dat de website dinsdagochtend live staat. Het vervangt de huidige website die in basis al vanaf 2011 dateert. “Een verbeterde inhoud en vormgeving, goed te lezen op alle schermafmetingen (pc, tablet of smartphone),” omschrijft de gemeente de nieuwe website. De website is gemaakt door Seneca BV uit Delft.

De nieuwe website is vooral gericht op de online dienstverlening van gemeente Hoorn. “We willen de inhoud laten aansluiten op de behoeftes en wensen van de gebruikers. De meest gevraagde onderwerpen zijn in één oogopslag te vinden op de homepage. Pagina’s van de huidige website die niet of nauwelijks werden bezocht, zijn verwijderd.” Na de lancering wordt de website verder ingericht en aangevuld.

Lees ook: Logo gemeente Hoorn aangepast voor beter digitaal gebruik

Historie

Sinds de jaren ’90 heeft de gemeente diverse websites gehad. Eerst met een keuze voor het digitaal bezoeken van de website met of zonder flash (1998). In 2005 heeft de website flash achterwege gelaten en laat direct een homepage zien met nieuws en links naar de afdelingen. Een basis opzet die tot eind juli 2017 werd behouden.

Vanaf juni 2011 komen we het in digitale archief op internet de huidige opmaak tegen. In 2012 wordt deze pagina licht aangepast en zien we de ‘help’ optie bovenin de pagina toegevoegd. Mei 2015 worden bovenaan de website ook de social media kanalen vermeld.

Foto overzicht

Klik op een foto voor een vergroting.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post