Poëtische oproep getuigen na vernielingen bij De Kreek in Zwaag

Reactie(s)

ZWAAG – Op oudjaar avond 31 december 2016 rond 22.00 uur heeft een groep jeugdigen vernielingen gepleegd rondom het gebouw van De Kreek in Zwaag. De beheerder heeft de videobeelden bekeken en doet op facebook zijn verhaal. Geen foto’s met ‘Wie zijn deze eikels’, maar een bijna poëtisch verhaal van die avond alsof door de daders zelf geschreven.

Oudjaar avond 31-12-2016 om 22.04 uur ga ik samen met mijn 2 vrienden vuurwerk afsteken. Ik kom aan bij de DE Kreek Zwaag en ik denk zal ik lekker even zwaar vuur werk gaan afsteken zodat alles lekker kapot gaat. Ik besef mij natuurlijk niet dat de afvalbak en ongedierte bestrijding onder een afdak van de school staat, tja zo dom ben ik. Mijn 2 vrienden die mee doen, de een is wat jonger en heeft blond haar, de ander is van mijn leeftijd en heeft donker haar. De kleinste vriend van mij heeft een donkere jack aan en daaronder een vest met capuchon die deed hij gelukkig nadat hij op camera was vast gelegd over zijn hoofd heen.

Mijn andere vriend heeft een licht jas aan en is net zo groot als mij, ook hij was zo slim om even in de camera te kijken. Ik zelf heb een donkere jas aan die valt over mijn billetjes en heb een capuchon met een lichte veter erin en we hebben een donkere rugtas bij ons met vuurwerk er in… Maar goed we gaan verder…..o nee vergeten te melden, ik ben denk ik van Nederlandse nationaliteit en mijn kleinste vriendje zeker, maar van mijn andere vriend die dezelfde leeftijd heeft weet ik dat eigenlijk niet….nadat we de boel hebben laten ontploffen dachten we ….wat een lol we gaan lekker brand stichten, dus de rest van de papiertjes staken we in brand. We kijken allemaal nog even in de 2 camera’s die er hangen, zouden we nu echt op de film staan!??
De container die 10 meter verder op staat met kleding hebben wij deels leeg gehaald en op het vuur gegooid om nog een mooier effect te krijgen. Oeps het vuur werd wel heel hoog en wij zijn weggerend.

Nu staat dit verhaal op facebook met de hoop dat mijn vader of moeder denkt heeee dat kan mijn lieve zoon zijn geweest. En mijn vader en moeder denken dan….er is natuurlijk aangifte gedaan bij de politie en ik wordt natuurlijk herkent omdat ik 4 x met mijn gezicht volop in beeld sta.Straks staat oom agent voor mijn deur Wat zal ik doen…..zal ik mij melden bij de beheerder van de DE Kreek Zwaag en toegeven dat ik best wel stom bezig ben geweest of….wat vinden jullie??

Fijn als u dit bericht deelt. 

Wij hopen dat het niet nodig is de jongens in beeld te brengen! Jongens zijn in de leeftijd tussen de 11 en 15 jaar Het heeft weinig gescheeld of de Roald Dahl had enorme brandschade opgelopen.

Aangifte

In verband met privacy is er nog geen video of foto online gezet. De beheerder heeft al wel aangifte gedaan bij de politie en de bewakingsbeelden overgedragen.

 

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post