Terugblik Hoornse Stadsfeesten 2017; Foto’s, video, muziek en Award

Reactie(s)

HOORN – Dit weekend was er veel van alles veel. Gezelligheid, muziek in diverse stijlen, volle terrassen en zon. Een ding was er niet. Regen. En dat kon na eerdere edities ook wel eens een keer.

Met 10 locaties en nog meer podia was er voor Hoorn en omgeving een mooi muziekfeest georganiseerd. Van de grote podia op Roode Steen tot de kleine zaal in het Statenlogement. Zondagavond na 23.00 uur werden de meeste buitenpodia afgesloten en kon teruggekeken worden op een uiterst zonnige editie.

Mooi weekend

Ook de organisatie kijkt tevreden terug; “Wat een mooi weekend. Het beste weer wat we in jaren hebben gehad, zoveel gezellige mensen en geweldige artiesten. Teveel om allemaal te kunnen laten zien. Echt super. Wij willen iedereen heel erg bedanken die dit weekend tot een succes hebben gemaakt. Tot volgend jaar!”

Feico de Leeuw Award

De Feico de Leeuw Award is een aanmoedigingsprijs voor een persoon of instelling die aan het begin staat van zijn/haar activiteiten. Dit jaar werd de prijs voor de derde keer uitgereikt. Zondag reikte voorzitter Theo Viset de award uit aan Richard Spoelstra. De vakjury stond onder leiding van Wouter Hakhoff.

In zijn nominatie tekst blijkt dat hij deze Award verdient. “Richard is een festivalorganisator met groot hart voor popmuziek. Bekend van het vrijfestival dat hij drie jaar geleden opzette. Riep daarvoor al jaren dat Hoorn een vijf-mei-festival moest hebben en zorgde via de sociale media dat zijn roep werd opgepakt door de gemeente Hoorn. Greep deze kans met beide handen aan en organiseerde een festival dat niet alleen aandacht heeft voor de entertainment maar ook voor geschiedenis en duurzaamheid.”

Foto’s

Bekijk hier de foto’s die wij zaterdagavond tussen 18.30 en 19.30 maakten bij de podia op het Kerkplein en Roode Steen. (Of hier via facebook)

Video

Zaterdag tussen 18.30 en 19.30 uur bezochten wij drie podia. Bij Backstage Hoorn Oldtime Stringband met Tim Knol. Op het Kerkplein Mike & the musicians en op de Roode Steen The Sandrunners uit Ierland.

Muziek terugluisteren

Radio501 die het afgelopen weekend live uitzond vanaf Schouwburg Het Park, maakte een Spotify playlist van bands die optraden tijdens de Hoornse Stadsfeesten. Welke heb je gemist of wil je nogmaals beluisteren.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post