Terugblik Popronde Hoorn 2017; Kroegentocht met muziek

Reactie(s)

HOORN – Zondag 29 oktober was Hoorn de locatie van de landelijk rondreizende Popronde Nederland. De popronde is voor talentvolle, opkomende Nederlandse bands en artiesten de kans om intensieve tour ervaring op te doen en een nieuw publiek te bereiken. En misschien wel net als Kensington, Racoon, Dotan, Chef Special, Haevn en De Staat landelijk door te breken.

Onze redacteur bezocht van 15.00 – 17.30 uur diverse locaties. Het muziekaanbod is zeer divers, van lieve luisterliedjes van singer-songwriters tot flinke gitaarsolo’s. Met 14 locaties en optredens vanaf 14.00 uur tot na 22.00 uur was er voor iedereen wel wat moois. En zo niet loop je naar een ander café naar binnen.

Eenmaal binnen is het, hoe zullen we het zeggen, knus. De meeste cafe’s zijn niet heel groot en als daar ook nog een band of meerdere instrumenten staan, ontstaat er een cirkel om de artiest zodat toch iedereen een beetje zicht heeft op het optreden. Na afloop stappen enkele bezoekers naar de artiesten en geven complimenten over de set en kopen een single. En meer dan eens is dat op vinyl.

Voor een uitgebreider verslag van Popronde Hoorn kijk op 3voor12.vpro.nl/lokaal/noord-holland

Video

Maurice van Hoek speelde in Café Viera. Misschien volgen er later nog meer enkele korte video’s.

Foto’s

 

 

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post