Tweede Swim to Fight Cancer Hoorn tijdens Hoornse Waterweken

Reactie(s)

HOORN – Swim to Fight Cancer Hoorn is een sportief zwemevenement. De tweede editie zal plaatsvinden op zondag 10 september 2017 in de historische havens van Hoorn. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel; de stichting Fight cancer! Geld dat door Fight cancer i.s.m. het KWF besteed wordt aan onderzoek ter verbetering van behandelmethoden en medicijnen tegen kanker.

Het zwemevenement vindt gelijktijdig plaats samen met de Hoornse Waterweken en de open water zwemwedstrijden van de Ter rede van Hoorn. Vorig jaar vond het evenement in juli plaats.

Echte belevenis

“Deelname is in álle opzichten een echte belevenis. Voor jong én oud. Je kunt zwemmen in jouw eigen tempo en kiezen voor een afstand die bij jou past (1000 meter of 2200 meter)” , aldus de organisatie.

De deelnemers zwemmen via de Vollerswaal, de Karperskuilkade en de historische havens naar de finish op de Korenmarkt (zie Parcours). De deelnemers laten zich sponsoren en de opbrengst daarvan gaat 100% naar de stichting Fight cancer.

Inschrijving

Maximaal 400 zwemmers kunnen zich inschrijven. “Wanneer het maximale aantal deelnemers bereikt is, kunnen wij in verband met veiligheid en toezicht helaas geen inschrijvingen meer aannemen.” Inschrijven kan per team vanaf 4 personen of individueel. Deelnemers betalen €75,- en via sponsoring kan dat oplopen. Meer informatie over de inschrijving via hoorn.swimtofightcancer.nl

Eerste editie 2016

In Hoorn werd vorig jaar de eerste editie georganiseerd. Toen werd een totaal van €55.000 opgehaald voor de stichting Fight Cancer. Vorig jaar waren wij er bij met foto’s en een zwemmende redacteur. Bekijk hier de foto’s van 2016.

Na het evenement werd door Bos Visuals een after movie gemaakt.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post