Grote uitslaande brand aan Schepenen in Hoorn; Lichaam gevonden (update)

Reactie(s)

UPDATE – HOORN – Donderdagmiddag even na 14.10 uur is er brand uitgebroken in een tussenwoning aan de Schepenen in de Hoornse wijk Risdam Zuid. Niet veel later meldt de veiligheidsregio dat de brand een uitslaande brand betreft.

De brandweer is met meerdere eenheden aanwezig en onderweg.
(dit artikel loopt door onder de reclame)

update 18:49 uur:
Voor de buurtbewoners wordt slachtofferhulp beschikbaar gesteld. Naast het stoffelijk overschot waarvan de identiteit nog door de politie moet worden vastgesteld, zijn er in de woning twee honden waarschijnlijk door de brand omgekomen.

update 17:03 uur:
Slecht nieuws. De veiligheidsregio heeft een update via Twitter: “Stoffelijk overschot gevonden in de uitgebrande woning. Identificatie moet nog plaatsvinden.”

update 15:57 uur:
De zoektocht naar de vermiste bewoonster is nog steeds bezig. De brandweer zoekt nu in de woning.

update 15:35 uur:
RTVNH meldt de persoon waarnaar gezocht wordt de bewoonster van de uitgebrande woning is. Ondank dat het vuur bijna uit lijkt, kan de brandweer nog niet naar binnen. Het is niet bekend of zij tijdens de brand binnen was. Voor de bewoners van de naastgelegen woningen wordt opvang geregeld.

update 15:24 uur:
De woning waar de brand ontstaan is, is volledig uitgebrand. Drie naastgelegen panden hebben veel brandschade. Op dit moment geen vlammen meer en bijna geen rook meer.

updates 14:56 uur:
De veiligheidsregio meldt dat de brand op nummer 16 is doorgeslagen naar de naastgelegen woningen. De ene persoon waarnaar gezocht wordt is nog steeds vermist.

updates 14:51 uur:
De veiligheidsregio vraagt buurtbewoners de ramen en deuren te sluiten in verband met de rook. Dit geldt ook voor de omstanders buiten bij de brand.

Update 14:29 uur:
De brandweer heeft de melding opgeschaald naar zeer grote brand. Mogelijke kans op overslag brand naar naastgelegen woningen. De veiligheidsregio meldt dat één persoon mogelijk vermist is.

Update 14:23 uur:
De veiligheidsregeio meldt dat de brandweer druk bezig is met het blussen van de brand. Ook wordt de woning doorzocht.

Foto’s en Video

De woning aan de Schepenen is een rijtjeswoning met meerdere woningen zowel links als rechts naast de woning waarbij brand is uitgebroken.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post