Avondje hinder N23 Westfrisiaweg De Strip en Noorderboekert

Reactie(s)

REGIO – Het verkeer op de N302 tussen de Rijweg en Noorderboekert bij Westwoud rijdt vanaf donderdag 7 december 2017 over een deel van de nieuwe N23 Westfrisiaweg. Om dit mogelijk te maken, wordt het verkeer in de nacht van 6 op 7 december overgezet naar de nieuwe weg. Hierbij is de toerit naar de N302 bij De Strip richting Enkhuizen afgesloten en wordt het verkeer omgeleid.

Nachtwerkzaamheden

Om deze omzetting naar de nieuwe zuidbaan mogelijk te maken is de toerit naar de N302 bij De Strip richting Enkhuizen van woensdagavond 6 december 20.00 uur tot donderdagochtend 7 december 06.00 uur afgesloten voor verkeer.

Het verkeer wordt omgeleid via de Zwaagdijk en Noorderboekert. Het verkeer richting Amsterdam moet tijdens de nachtwerkzaamheden ongeveer vijf minuten wachten als de nieuwe belijning wordt aangebracht. Vanaf donderdagochtend 7 december 2017 06.00 uur rijdt het verkeer tussen de Rijweg en Noorderboekert in Zwaag in beide richtingen over het nieuwe asfalt.

Tijdelijke situatie

De ingebruikname van de nieuwe weg is een tijdelijke situatie die geldt tot eind 2018. Door het verplaatsen van het verkeer naar de zuidbaan, ontstaat ruimte om de oude N302 te verwijderen en de nieuwe noordbaan aan te leggen. Sinds half oktober rijdt het verkeer tussen de A7 bij Hoorn-Noord en De Strip in Zwaag al over grote delen van de nieuwe weg. Vanaf eind 2018 wordt de nieuwe weg volledig in gebruik genomen.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post