Vier de zomer in Westfriesland met de Westfriese Waterweken

Reactie(s)

WESTFRIESLAND – De regio Westfriesland heeft het allemaal; Bruggetjes, weilanden, polders, gemalen, molens en dijkjes. Met daarbij het water wat Westfriesland verbind, zeker ook met de Waterweken. Dit jaar is de waterbeleving van onze streek van 27 juli tot en met 10 september.

Water traditie

Westfriesland heeft al sinds de Middeleeuwen een belangrijke relatie met het water. Niet vreemd, gezien de geografische ligging aan het IJssel- en Markermeer, de talloze waterlopen binnen de contouren van de cultuurhistorische Westfriese Omringdijk en het rijke VOC-verleden. Westfriezen leven onder het NAP. Het gebied binnendijks heeft een wonderschone weidsheid, lintdorpen, stolpboerderijen en VOC steden zoals Hoorn en Enkhuizen. Westfriezen kunnen hier alleen maar wonen door de strijd die ooit tegen het wassende water is gestreden. We geven het water graag de bewondering die ze verdient. En we nodigen iedereen uit om dit met ons te doen; kom naar de Westfriese Waterweken!

Activiteiten

In, op en langs het water ontdek je prachtige dorpen en historische steden in dit bijzondere landschap in Holland boven Amsterdam. Van 27 juli tot en met 10 september word je  door de verschillende prachtige dorpen of historische steden uitgenodigd om Westfriesland te ontdekken. Luister vanaf je bootje naar de mooiste concerten, struin een nautische markt af en doe mee met de vele wateractiviteiten. Of geniet van de boten en de drakenbootraces, dineer aan de waterkant en bezoek een van de vele theatervoorstellingen.

  • Enkhuizen: 27-30 juli
  • Stede Broec: 5 augustus
  • Opmeer: 5 augustus
  • Drechterland: 6 augustus
  • Medemblik: 11-13 augustus
  • Hoorn:  7-10 september

De komende dagen en weken meer informatie over de activiteiten in elke gemeenten.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post