Sam en Beau leven op bij het IKEC. Maar wat is een IKEC? [video]

Reactie(s)

HOORN – In 2016 heeft een zestal organisaties: SBO scholen De Wissel en Piramide, SO school De Eenhoorn, Centrum voor Dagbehandling Tamarinde (Parlan Jeugdhulp) i.s.m. onderwijsgroep Antoniusschool en de kinderopvang SKH gezamenlijk een visie ontwikkeld voor het Integraal kind- en expertise centrum (IKEC). Het doel van de samenwerking is de pedagogische basis en ondersteuning voor de groep kwetsbare kinderen met een specifieke leer- en ontwikkelbehoefte te versterken.

Sam en Beau leven op sinds zij naar de IKEC Jonge kind in Hoorn gaan. Een integrale aanpak van onderwijs, zorg en opvang waardoor kinderen naar therapie kunnen tijdens schooltijd en in hetzelfde pand. “Sam gaat nu elke dag met een lach op zijn gezicht naar school, dat was hiervoor wel anders voor hem. Hij heeft ook echt vriendjes hier in zijn klas,” vertelt de moeder van Sam in onderstaande video. Ook de moeder van Beau is tevreden. “Sinds Beau hier ziet gaat zij met sprongen vooruit.

Officiële opening

Wethouders Samir Bashara en Nel Douw hebben op 20 november het IKEC jonge kind in Hoorn officieel geopend. Het IKEC jonge kind is dit nieuwe schooljaar gestart op de locatie Scheerder 2.  Op de Nieuwe Steen staat er een nieuwbouw voor IKEC op de planning. Het toekomstige IKEC biedt een compleet aanbod van zorg, gespecialiseerd onderwijs en opvang aan kinderen van 0 tot 12 jaar. Nu is dit nog tot 7 jaar.

Video

Meer uitleg over IKEC in onderstaande video

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post