Wintercircus Arlette Hanson Tweede Kerstdag in Hoorn

Reactie(s)

HOORN – Wintercircus Arlette Hanson, komt in de kerstvakantie naar Hoorn. Het Wintercircus telt ruim 30 medewerkers met diverse acts en is op dinsdag 26 december met twee familievoorstellingen te zien in Schouwburg Het Park. De nieuwe voorstelling ‘Fraaie Fratsen!’ is op tweede kerstdag om 12.30 en 15.45 uur voor jong en oud te beleven in Hoorn. De show wordt ook toegankelijk gemaakt voor mensen met een visuele beperking.

Hoe het Wintercircus eruit ziet? Zelf omschrijven ze het als: “Er ligt geen piste vol zaagsel op het toneel, er staat een compleet pretpark. De medewerkers van dit pretpark nemen je mee in hun belevenissen. Messen vliegen door de lucht. Er worden handstanden gemaakt op botsauto’s. Geitjes zijn in voor geintjes. Een man en vrouw verbluffen in een acht meter hoge mast. Je durft bijna niet te kijken als twee acrobaten hoog boven het toneel hangen en elkaar nog nét weten te vangen na het draaien van salto’s en schroeven. De internationale cast neemt je mee in een adrenaline pompende achtbaan van emoties.”

De internationale cast van de beste circussterren telt ook een bijzondere verrassing. De Russische Diana Vedyashkina en haar zes vertederende teckels. Vedyashkina werkte met haar schattige teckels in de grootste en beste circussen ter wereld. Een act waarin de teckels met overduidelijk veel plezier achter elkaar figuren lopen en het publiek overrompelen met een overdosis van snoezigheid.

Blindentolken

Wat het Wintercircus in Hoorn extra bijzonder maakt, is dat de voorstelling van 12.30 uur door Stichting Komt het Zien! toegankelijk wordt gemaakt voor blinde en slechtziende mensen. Tijdens de show doen twee blindentolken live verslag (audiodescriptie) van alles wat er te zien is via een speciale koptelefoon. Om de beleving compleet te maken krijgt het hooggeëerd visueel beperkte publiek voor de show een speciale introductie op een voelplein. Hier zijn maquettes van het decor, attributen uit de voorstelling en alle circusartiesten in kostuum. Er wordt uitleg geven en alles mag getast of van heel dichtbij bekeken worden. Zo voel je het eelt op de handen van luchtacrobaten of de enorme spierbundels van acrobaten.

Voelplein voorafgaand aan de voorstelling, 

Arlette Hanson: “We doen dit gewoon omdat het kan. We maken er zoveel mensen blij mee. Eindelijk kan iemand met een visuele beperking samen met zijn hele gezin in het theater van dezelfde show genieten. Ouderen die steeds minder kunnen zien dachten vaak nooit meer naar het theater te kunnen. Wij maken het weer mogelijk!”

Voorstelling

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hetpark.nl. Meer informatie over Wintercircus Arlette Hanson staat op www.wintercircus.nl.

Win kaarten

Voor de show van 15.45 uur mogen wij twee vrijkaarten weggeven. Kijk hiervoor op onze facebookpagina.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post