10-jarige Tess van der Himst Sporter van het jaar in Koggenland

Reactie(s)

KOGGENLAND – Tijdens de Nieuwjaarsontmoeting dinsdagavond 3 januari benoemde het college de heer Jan Oudejans tot ‘Vrijwilliger van het jaar 2017’. Dirk Jan Leegwater ontving de ‘Aanmoedigingsprijs voor jongeren’. De tienjarige Tess van der Himst werd ‘Sporter van het jaar 2017’.

Alle genomineerden voor de ‘Vrijwilliger van het jaar 2017’ werden door burgemeester Posthumus naar voren geroepen en door hem en wethouders Win Bijman en Caroline van de Pol in het zonnetje gezet. Na de nodige speeches en het heffen van het glas op 2017 vervolgde de avond met de officiële benoemingen.

Vrijwilliger van het jaar 2017

Wethouder Win Bijman benoemde Jan Oudejans tot ‘Vrijwilliger van het jaar 2017’ en bood hem bloemen aan en een fraai beeld. Jan doet al vijftien jaar het tuinonderhoud van de St. Victorkerk, pastorie en kerkhof. Ook doet hij allerlei klussen zoals schoonhouden van goten voor de St. Victorkerk. Verder werkt hij bij de sneeuwruimploeg en is verkeersregelaar. Jan serveert koffie na de viering, speelt spelletjes als koersbal en brengt misboekjes bij het verzorgingshuis Horstenburgh in Obdam. Deze misboekjes brengt hij ook bij de mensen thuis, die gebruik maken van de kerkradio in Obdam.

Aanmoedigingsprijs voor jongeren

Burgemeester Posthumus reikte de ‘Aanmoedigingsprijs voor jongeren’ uit aan Dirk Jan Leegwater. Hij ontving daarbij bloemen en een VVV-bon. Dirk Jan regelt en organiseert bij voetbalvereniging Kwiek ’78 in Avenhorn onder andere het Ouder-Kind Toernooi en de Penaltybokaal. Ook geeft hij keeperstraining aan de jeugd. Daarnaast verricht hij nog vele hand-en-spandiensten voor de club.

Sporter van het jaar 2017

Wethouder Caroline van de Pol benoemde Tess van der Himst tot ‘Sporter van het jaar 2017’. Tess van der Himst ontving daarbij bloemen en twee bioscoopbonnen. De tienjarige Tess is turnster van gymvereniging EDO uit De Goorn en is Nederlands Kampioen Sprong pupillen geworden.

De gemeente Koggenland heeft ons een correctie verzonden mbt de leeftijd van Tess. Zij was niet 11 jaar maar “ik ben 10 jaar.”

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post