Provincie investeert in vaarverbinding Rustenburg – Verlaat 

Reactie(s)

KOGGENLAND – De provincie Noord Holland investeert in vaarroutes in onze regio. Het gaat om het bevaarbaar maken van de vaarroute Rustenburg – Verlaat (bij Koggenland, Heerhugowaard en Opmeer) voor de kleine pleziervaart, als extra route van en naar Laag-Holland.

De provincie stelt hiervoor € 60.000,- subsidie beschikbaar. Met deze subsidie kan de houten brug bij de molen (Nieuweweg/Opmeer)worden opgehoogd, het beweegbaar maken van de Wipbrug en het slopen van de brug bij Veenhuizen, zodat deze geen obstakel meer vormt. Ook betaalt de provincie mee aan een onderzoek naar de mogelijkheden om de spoorbrug bij Opdam op te hogen.

Aanpakken knelpunten

Cees Loggen, gedeputeerde Water: “Met deze bijdragen worden knelpunten in vaarverbindingen op verschillende plekken in Noord-Holland aangepakt. Ik ben blij dat deze belangrijke schakels worden hersteld, zodat straks nog meer mensen kunnen genieten van onze mooie vaarwegen.”

Totaal 2 miljoen

De provincie Noord-Holland trekt in totaal ruim 2 miljoen euro uit voor het verbeteren van een aantal recreatieve vaarverbindingen. Verschillende bruggen en sluizen worden aangepakt. Hierdoor wordt het middendeel van de ’s-Gravelandse Vaart weer geschikt om op te varen, en blijven de Wijde Wormerringvaart en de verbinding Rustenburg – Verlaat goed bevaarbaar. Verder verbetert de provincie de onderdoorgang van de Dijksbrug bij Monnickendam. Ook komt er een onderzoek (MER) naar een nieuwe vaarverbinding tussen de Wijde Blik en de Loosdrechtse Plassen.

Winst voor hele regio

De projecten komen in aanmerking voor subsidie van de provincie omdat ze klaar zijn om uitgevoerd te worden en omdat ze winst opleveren voor de hele regio en verschillende doelgroepen (meerdere waterrecreatievormen, gebruikers, ondernemers, beheerders, etc.). Voorwaarde voor de subsidie is dat de projectpartners meebetalen aan de kosten.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post