Supervrijwilliger Frans van RKSV St. George mag naar Aruba

Reactie(s)

SPIERDIJK – Een grote verrassing voor Frans van Leeuwen uit Spierdijk. Omnivereniging RKSV St. George deed een aanvraag bij het VriendenFonds voor een familiebezoek op Aruba en die werd toegekend.

Mieke Ruijter, voorzitter bij RKSV St. George is erg blij dat deze wens uitgevoerd gaat worden. “Frans is 72 jaar en al 40 jaar vrijwilliger bij onze verenging. Hij zit in het handbalbestuur en regelt de terreinzaken. Ieder weekend gaat hij naar de vereniging om daar het veld gereed te maken voor de wedstrijden. Hij ontvangt de scheidsrechters en tegenstanders en zet stoelen klaar voor het publiek. In de rust heeft hij drinken klaar staan voor de teams en de scheidsrechter.”

Twee keer per jaar kunnen goede doelen, clubs en verenigingen verbonden aan de VriendenLoterij en andere organisaties met een sociaal belang behartigende instelling een aanvraag doen bij het VriendenFonds om iemand binnen de organisatie een steuntje in de rug te geven of in het zonnetje te zetten.

‘Zus al 15 jaar niet gezien’

“Ik denk dat iedereen hem wel kent,”vervolgt Ruijter, “Frans doet daarnaast ontzettend veel voor de mensen om hem heen. Frans heeft een zus en zij woont met haar man in Aruba. Frans heeft haar al 15 jaar niet gezien. Dankzij het VriendenFonds kan zijn hartenwens nu in vervulling gaan!”

De ontvanger van deze reis is blij maar ook verrast. “Wat een verrassing! Dit had ik echt niet verwacht.”

Bij de foto: De hartenwens van Frans van Leeuwen uit Spierdijk gaat in vervulling. Hij krijgt de cheque uit handen van Mieke Ruijter, voorzitter bij RKSV St. George.

Update: Extra toelichting vanuit RKSV St. George

U heeft het ongetwijfeld gezien, gehoord of gelezen. De kanjer van de Postcodeloterij viel dit jaar in Den Haag. Maar wij hebben onze eigen kanjer. Een kanjer van onschatbare waarde. Al bijna 40 jaar is hij het gezicht van de vereniging. Ontelbaar veel keer heeft hij netten op- en afgehangen. Ontelbaar veel keer heeft hij thee gezet, limonade klaargemaakt om nog maar te zwijgen over het aantal keer dat hij als eerste op de club was om de deuren te openen, om diezelfde deuren aan het eind van de middag weet op slot op te doen. En dat nu al bijna 40 jaar lang.

Hij hing doelverkleiners op voor kleine meisjes die inmiddels hun dochter op de club hebben lopen. Hij floot wedstrijden voor dames die nu hun kleindochter(s) aanmoedigen bij St George. En ja, nog altijd is hij in het weekend op het sportcomplex of in de sporthal te vinden. Echt, niemand kan ondanks zijn bescheidenheid om hem heen. Als je zijn naam niet weet, herken je hem wel aan zijn gezicht. Want waar gehandbald wordt, daar is Frans van Leeuwen.

Frans regelt zaken die op het oog zo gewoon lijken, maar totaal niet vanzelfsprekend zijn. Tot een aantal jaar terug reed Frans zelfs iedere zondagavond naar het bondskantoor om de uitslagen van het weekend door te geven. Nu, dankzij het internet, hoeft dat niet meer. Maar dan verzint Frans wel weer een andere taak. Hij zet stoelen neer voor het publiek, hij regelt ballen en shirts en als er geen shirts zijn haalt hij shirts van zijn zolderkamer. De sleutel vergeten? Even bij Frans langs om er één te halen. Als je allemaal opschrijft wat Frans in bijna veertig jaar gedaan heeft voor de club, dan heb je aan één Dorpsbanier niet genoeg.

Naast de handbal leeft Frans voor zijn gezin en familie. Iedere dag laat hij onder andere de honden uit van zijn dochters en daarnaast staat hij graag langs de zijlijn om zijn voetballende kleinzoon aan te moedigen. Al is hij inmiddels meer grensrechter dan supporter. Ook gaat Frans met zijn andere kleinzoon mee, die paard rijdt. Frans komt uit een groot gezin. Hij heeft vijf broers en zes zussen, waarvan één zus op Aruba woont. Deze zus heeft hij al een lange tijd niet gezien. Al komt daar binnenkort verandering in. Via een actie van de Vriendenloterij mochten wij namelijk een hartenwens insturen voor een vrijwilliger die iets extra’s verdient. 

Iemand van onschatbare waarde. Frans dus.

De brief die in de bus van de Vriendenloterij belandde, werd er tussenuit gepikt. Want ook zij zagen in hoe bijzonder deze supervrijwilliger is. Met trots melden wij dan ook dat Frans, die na dit seizoen afscheid neemt als vrijwilliger bij St George, dit jaar een bezoek gaat brengen aan zijn zus. Frans, bedankt! Je bent een kanjer en hebt deze reis meer dan verdiend.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post