Medemblik voor 10e keer gastheer Westfriese Waterweken

Reactie(s)

MEDEMBLIK – De 10e editie van de Westfriese Waterweek in Medemblik beloofd volgens de organisatie weer het hoogtepunt van 2017 te gaan worden. Ook dit jaar worden duizenden bezoekers verwacht die tussen 11 t/m 13 augustus de weg naar de Oosterhaven weten te vinden, waar traditiegetrouw een gevarieerd programma wordt aangeboden.

Culinair aan de kade

Vrijdag 11 augustus: Tot 600 gasten genieten op de kade, langs de haven van de culinaire hoogstandjes tijdens Culinair aan de kade. Kaarten voor dit culinaire festijn zijn verkrijgbaar bij Costas, de Twee Schouwtjes, ’t Fortuyn, Het Hof van Medemblick, Meijers en hotel Medemblik. Aanvang is 18.00 uur.

Nautische dag

Zaterdag 12 augustus staat van 11.00 – 17.00 uur in het teken van de Nautische dag. De Koninklijke Marine is weer met het duikvaartuig Argus en de spectaculaire roadshow vertegenwoordigd. Er zijn rondvaarten met o.a. historische reddingboten, het legendarische lichtschip Texel is zeer weer prominent aanwezig, een heuse doedelzakband in de stad en vele andere attracties in en langs de Oosterhaven. Bovendien is er de binnenkomst van de zwemmarathon Stavoren-Medemblik.

Oosterhaven Classic

Zaterdag ’s avonds van 20.00-23.00 uur weer het inmiddels fameuze Oosterhavenconcert : tijdens de Oosterhaven Classic verzorgt topzangeres Petra Berger samen met het Noord-Hollands Jeugd Fanfareorkest op het ponton een licht klassiek programma.

Schuiten en sloepen mogen weer rondom het ponton aanmeren en kunnen vervolgens tot middernacht weer door de sluis naar huis varen. De tientallen sfeervolle verlichte vaartuigen rondom zorgen een heuse Prinsengrachtsfeer.

Drakenbootraces

Zondag 13 augustus staat ’s middags in het teken van de spectaculaire Drakenbootraces , terwijl de gehele dag ook diverse schepen in de Oosterhaven vrij toegankelijk zijn.

Programma

Vrijdag 11 augustus

Zaterdag 12 augustus

Zondag 13 augustus

staat ’s middags in het teken van de spectaculaire Drakenbootraces, terwijl ook diverse schepen in de Oosterhaven vrij toegankelijk zijn.

(Klik op een programma-onderdeel voor meer informatie)

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post