Voorjaar 2018 start woningbouw SEW-sportvelden en gasloos

Reactie(s)

WOGNUM – In de afgelopen maanden zijn de grondverkopen aan omwonenden van de voormalige SEW-sportvelden afgerond. Het bestemmingsplan wordt in oktober voorgelegd aan de gemeenteraad. De gemeente Medemblik verwachten in het voorjaar van 2018 te kunnen starten met de woningbouw.

Ter inzage

Volgens de planning wordt het bestemmingsplan in oktober ter vaststelling aan de gemeenteraad voorgelegd. Na vaststelling ligt het bestemmingsplan nog 6 weken ter inzage. Als er geen bezwaren worden ingediend is het na deze periode van 6 weken onherroepelijk.

Gasloos

Daarnaast is er nog een bodem-/wateronderzoek gaande en zijn wij met omwonenden in gesprek over de meest ideale verkeerssituatie aan Het Woud. Verder heeft de gemeente de ambitie om deze woonwijk gasloos aan te leggen. De mogelijkheden hiervan worden onderzocht.

Of in het voorjaar van 2018 gestart kan worden met het bouwrijp maken van het terrein is afhankelijk van het lopende bodem- /wateronderzoek en de kavelverkoop. Tot aan de start van de bouwwerkzaamheden grazen er schapen op de voormalige sportvelden.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post