Mannen uit Enkhuizen aangehouden na woningoverval Bovenkarspel

Reactie(s)

BOVENKARSPEL – Na een woningoverval aan de Broekerhavenweg konden maandagavond 3 verdachten worden aangehouden. De bewoners raakten hierbij lichtgewond.

Maandagavond rond 21.15 uur werd bij de politie gemeld dat drie gemaskerde mannen een overval hadden gepleegd op een woning aan de Broekerhavenweg. De bewoners verweerden zich kranig en wisten de daders de deur uit te werken. Een van de verdachten kon daarna door omstanders worden overmeesterd. Deze verdachte, een 18-jarige man uit Enkhuizen, kon hierdoor direct worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

De politie is op zoek gegaan naar de overige twee verdachten, onder andere met een politiehond. Volgens een getuige zou het tweetal zijn gevlucht in de richting van Grootebroek. De politie wist het tweetal op te sporen met behulp van de politiehelikopter. De bemanning van de politieheli zag dat twee mannen zich schuil hielden achter een auto in de Ymerstraat. Beide mannen, een 17-jarige en een 18-jarige, beiden afkomstig uit Enkhuizen, werden aangehouden en ingesloten.

Getuigenoproep

De recherche zet het onderzoek voort en is nog op zoek naar mensen die mogelijk iets verdachts hebben gezien maandagavond, dat te maken kan hebben met deze woningoverval. Heeft u iets gezien en dit nog niet met de politie gedeeld? Meld het dan s.v.p. bij de recherche via een meldformulier -> https://www.politie.nl/contact/contactformulier.html of via tel.nr.: 0900-8844.

Liever anoniem melding doen? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telnr. 0800-7000.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post