Fietsen met Peter in Ronde van Spanje: Deel 11 Fietsen met Peter

Reactie(s)

REGIO – In de Ronde van Spanje rijden twee Westfriezen mee. Jetse Bol uit Avenhorn en Peter Koning uit Venhuizen. Met Koning blikken we vooruit en terug op deze tot de top3 behorende wieleretappes. Dit in samenwerking met Fietsen met Peter.

Deel 11: Fietsen met Peter

Etappe 9: Orihuela – Cumbre del Sol (174 kilometer, bergetappe).

Vandaag stond er weer een pittige rit op het programma, met een klim van de tweede categorie en op het eind een muur van de eerste categorie. Peter gisteren over vandaag: “Mijn moraal was iets minder na etappe 7, na etappe 8 is deze weer, als hij al weg was, weer helemaal terug. Ik voel mij weer goed en het is morgen zeker mogelijk om in de kopgroep te zitten.

De etappe werd gewonnen door Chris Froome, na vandaag heeft hij ook nog steeds de leiding in het algemene klassement en draagt hij overmorgen de rode trui. Voor Peter was vandaag een mooie dag, Peter; “Het was weer gekkenhuis, meteen vanaf het vertrek volle bak koers. Helemaal omdat in deze Vuelta de kopgroep elke dag een grote kans heeft om te slagen. Al snel had ik echter al door dat Cannondale Factory Racing vandaag een plan had en het alles op Michael Woods wilde zetten. Ik heb wel een paar keer geprobeerd om mee te springen, maar al snel zag ik in dat het vandaag geen dag zou worden voor een kopgroep die de finish kon halen, ik heb mij toen rustig gehouden. De finale klim moesten wij vandaag twee keer op, een zwaar ding, ik zat in de bus en die reed een goed tempo omhoog. Al met al weer een lastig ritje”.

Veel profwielrenners hebben tegenwoordig hun eigen evenement, waar liefhebbers een dagje met de desbetreffende prof kunnen meedraaien. Aan Peter de vraag of het niet leuk is om in 2018 eens een stuk te gaan fietsen door het mooie West-Friesland met een grote groep liefhebbers, Peter; “Dat lijkt mij helemaal niet zo een heel slecht plan, ik rij zo nu en dan wel met wat jongens uit de regio, maar het lijkt mij te gek om dit eens met een grote groep te doen. Ik hoor graag van de volgers of hier animo voor is (al lachend)”.

Morgen staat er een rustdag op het programma. De perfecte gelegenheid om Peter een vraag te stellen. Stel je vraag en deel dit bericht, de leukste vraag krijgt een Aqua Blue Sport bidon. Peter over de rustdag van morgen; “Op de rustdag doen wij als team normaal gesproken sowieso een training van rond de 1,5 uur. Verder worden we extra gemasseerd en wordt ons lichaam goed verzorgt. Ook zullen we goed moeten eten en drinken. Uiteraard zal ik ook genoeg rust gaan pakken, lekker”.

Hasta mañana!

Positie etappe: 146ste op 19.17
Positie klassement: 175ste op 1.48.55

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post