Fietsen met Peter in Ronde van Spanje: Deel 12 zzzzzzzzzz

Reactie(s)

REGIO – In de Ronde van Spanje rijden twee Westfriezen mee. Jetse Bol uit Avenhorn en Peter Koning uit Venhuizen. Met Koning blikken we vooruit en terug op deze tot de top3 behorende wieleretappes. Dit in samenwerking met Fietsen met Peter.

Deel 12: zzzzzzzzzz

Rustdag

Vandaag stond er een rustdag op het programma, even lekker helemaal niks. Helemaal niks? Peter gisteren over de rustdag; “Op de rustdag doen wij als team normaal gesproken sowieso een training van rond de 1,5 uur. Verder worden we extra gemasseerd en wordt ons lichaam goed verzorgt. Ook zullen we goed moeten eten en drinken. Uiteraard zal ik ook genoeg rust gaan pakken, lekker”.

Voor Peter was vandaag een relaxte dag, Peter; “Het was de bedoeling dat ik vandaag kon uitslapen, helaas werd dit verstoort door een dopingcontrole voor mijn kamergenoot Michel Kreder. Ik was daar best chagrijnig over, gewoon klote, ook al is het goed dat het gebeurt. Daarna rustig met het hele team ontbeten en ons klaar gemaakt voor en rustig ritje richting de kust. Gezellig een bak koffie gedronken en erg gelachen, daarna terug naar het hotel en samen geluncht. Toen hadden we even tijd voor onszelf, voor mij betekende dit een paar uurtjes slapen. De dag vervolgde zich met een lekkere massage en goed gegeten”.

In het gesprek met Peter is er verder nog tijd voor een volgersvraag. Wie Peter online volgt via de kanalen van o.a. zijn ploeg, hoort dat Peter een aardig woordje Engels spreekt. Alleen het accent is die van een Australiër. Aan Peter de vraag hoe dat komt; “Ik spreek inderdaad Engels met een Australisch accent. Dit komt omdat ik twee jaar onder contract heb gestaan bij een Australisch Pro continentaal team. In die twee jaar is mijn Engels gevormd en heb ik tussen de Australiërs geleefd. Het grappige is dat mijn ploeggenoot destijds, Jens Mouris, dit ook een beetje heeft”.

Morgen staat er een pittige etappe op het programma van Caravaca Jubilar naar Elpozo Alimentacion van 164,8 kilometer. De etappe start met een lange afdaling en onderweg komen de renners een berg van de derde en eerste categorie tegen. Peter over de etappe van morgen; “Morgen staat er weer een zware rit op het programma met een flinke klim op het einde, echter is de klim minder stijl en langer, wat mij beter ligt. Als ik goede benen heb ga ik sowieso mee springen”.

Hasta mañana!

Positie etappe: 146ste op 19.17
Positie klassement: 175ste op 1.48.55

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post