Fietsen met Peter in Ronde van Spanje: Deel 13 Waterfietsen

Reactie(s)

REGIO – In de Ronde van Spanje rijden twee Westfriezen mee. Jetse Bol uit Avenhorn en Peter Koning uit Venhuizen. Met Koning blikken we vooruit en terug op deze tot de top3 behorende wieleretappes. Dit in samenwerking met Fietsen met Peter.

Deel 13: Waterfietsen

Etappe 10: Caravaca Jubilar – Elpozo Alimentacion (164,8 kilometer, heuveletappe)

Vandaag stond er een pittige etappe op het programma, de etappe startte met een lange afdaling en onderweg kwamen de renners een berg van de derde en eerste categorie tegen. Peter gisteren over vandaag; “Morgen staat er weer een rit op het programma met een flinke klim op het einde, echter is de klim minder stijl en langer, wat mij beter ligt. Als ik goede benen heb ga ik sowieso mee springen”.

De etappe werd gewonnen door Matteo Trentin. Ook morgen trekt Chris Froome het rood weer aan, hij leidt nog steeds het algemene klassement met een voorsprong van 36 seconden op Esteban Chaves. Voor Peter was vandaag weer een bijzondere dag, Peter; “Het ging supersnel aan het begin, we vertrokken van 900 meter hoogte en moesten meteen dalen naar zeeniveau. Aan het begin van de etappe begon het kneiterhard te regenen, dit duurde 50 km lang. Met de snelle afdaling was het dus super nerveus, het regende zo hard dat het riool overstroomde. Het was een groot gekkenhuis en iedereen was aan het vechten voor zijn eigen plek. Het was heel apart om dit allemaal mee te maken. Na de regen ging het direct op de kant en duurde het tot 95 km voor er een groep weg kwam, in de tussentijd bleven renners maar springen en springen. Als ploeg hebben we keihard gewerkt, helaas lukte het niet om mee te zitten. In de finale moesten we over een redelijk stevige klim, die overigens lekker doorliep, daar was het meteen oorlog en heb ik eieren voor mijn geld gekozen en ben ik rustig naar de finish gereden ”.

Het was leuk om te zien dat het AD.nl (van o.a. Thijs Zonneveld) wederom een filmpje maakte rondom Peter, dit keer samen met zijn kamergenoot Michel Kreder, hier te zien; http://www.ad.nl/…/…/kreder-en-koning-delen-een-kamer~vp7717

Morgen staat er zware etappe op het programma van Lorca naar Observatorio Astromómico de Calar Alto, de etappe is 187,5 km lang. De etappe kent op het einde twee flinke beklimmingen van de eerst en hoogste categorie Peter over de etappe van morgen; “Morgen staat er weer een zware rit op het programma en waarschijnlijk zal het de hele dag regenen. Ik wil graag meezitten, het moet een keer lukken”.

Hasta mañana!

Positie etappe: 146ste op 17.33
Positie klassement: 176ste op 2.01.56

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post