Fietsen met Peter in Ronde van Spanje: Deel 14 Wegen als rivieren

Reactie(s)

REGIO – In de Ronde van Spanje rijden twee Westfriezen mee. Jetse Bol uit Avenhorn en Peter Koning uit Venhuizen. Met Koning blikken we vooruit en terug op deze tot de top3 behorende wieleretappes. Dit in samenwerking met Fietsen met Peter.

Deel 14: Wegen als rivieren

Etappe 11: Lorca – Observatorio Astromómico de Calar Alto (187,5 km, bergetappe)

Dat de Vuelta een van de zwaarste wielerwedstrijden van het jaar is, wordt elke dag weer duidelijker en duidelijker, de renners hebben het zwaar en moeten veel klimmen, de vlakke etappes zijn dan ook op een hand te tellen. Ook vandaag stond er een zware etappe op het programma, de etappe had op het einde twee flinke beklimmingen van de eerst en hoogste categorie. Peter gisteren, over de etappe van vandaag; “Morgen staat er weer een zware rit op het programma en waarschijnlijk zal het de hele dag regenen. Ik wil graag meezitten, het moet een keer lukken”.

De etappe werd gewonnen door Miguel Angel “Superman” Lopez van Astana pro cycling teamChris Froome blijft aan de leiding en draagt morgen wederom het rood, Nederlander Wilco Kelderman reed een knappe etappe en rukt op in het klassement. Voor Peter was vandaag weer een pittige dag, Peter; “Het was weer een heftig ritje. Vanaf het vertrek regende het ontzettend hard, de wegen leken wel rivieren. Renners waren onderling aan het mopperen dat ze altijd toch maar veel moeten accepteren. Vanaf het vertrek ging het de eerste 50 km weer ongekend hard en het was springen voor je leven om alleen maar mee te zitten in de juiste ontsnapping. Ik probeerde het helemaal in het begin van de etappe, dit om zoveel mogelijk tijd te krijgen voor de bergen van vandaag opdoemden. Het tempo was echter zo hoog, dat ik al snel besefte dat een kopgroep vandaag nooit veel tijd zou krijgen. Na het eerste uur ben ik gestopt met mee springen. Ik heb daarna een goede groep opgezocht en ben in mijn eigen ritme bergop gereden. Het was een hele zware dag voor de benen, vandaag toch weer bijna 4000 hoogtemeters”.

Morgen staat de etappe van Motril naar Antequara Los Dólmenes op het programma, de etappe is 160,1 km lang. Onderweg komen de renners twee puisten tegen van de eerst en tweede categorie Peter over de etappe van morgen; “Ik heb nog steeds heel veel moraal en kijk positief uit naar de rit van morgen”.

Hasta mañana!

Positie etappe: 143ste op 31.42
Positie klassement: 176ste op 2.33.30

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post