Fietsen met Peter in Ronde van Spanje: Deel 15 Fight fire with fire!

Reactie(s)

REGIO – In de Ronde van Spanje rijden twee Westfriezen mee. Jetse Bol uit Avenhorn en Peter Koning uit Venhuizen. Met Koning blikken we vooruit en terug op deze tot de top3 behorende wieleretappes. Dit in samenwerking met Fietsen met Peter.

Deel 15: Fight fire with fire!

Etappe 12: Motril – Antequara Los Dólmenes (160,1 km, bergetappe)

Peter en zijn team werden vandaag met een grote schok wakker. De teambus van Aqua Blue Sport bleek in de nacht in de fik te zijn gestoken, voor het team een gigantische domper.. Peter over het incident; “De dag begon met het klote nieuws van de brand die gesticht was in onze bus, belachelijk en ongelofelijk dat dit gebeurt is. Ik had al een grote motivatie om de kopgroep te halen vandaag, maar na dit nieuws was die motivatie nog groter. Ondanks dat onze bus helemaal verwoest is, moeten wij met zijn allen door, want de koers wacht op niemand.” Ook het AD.nl sprak met Peter over de brand in de teambus, zie het filmpje hier: https://www.ad.nl/…/bus-van-aqua-blue-sports-afgebrand~vp77…

Zoals Peter zegt, de koers wacht op niemand, vandaag stond er dan ook weer een flinke etappe op het programma. Onderweg kwamen de renners twee puisten tegen, van de eerst en tweede categorie. Peter gisteren over vandaag; “Ik heb nog steeds heel veel moraal en kijk positief uit naar de rit van morgen”.

De etappe werd wederom gewonnen door de Pool Tomasz Marczyński. Ondanks een rare val van Chris Froome, staat hij nog steeds aan de leiding in het algemene klassement en draagt hij ook morgen de rode trui. Voor Peter was vandaag een unieke dag, voor het eerste zat hij in de kopgroep in deze Vuelta, Peter; “Het hele team was ontzettend gemotiveerd om juist vandaag de kopgroep te halen, fight fire with fire zullen we maar zeggen. Ik ben meteen vanaf het begin volle bak gaan springen om mee te zitten. Uiteindelijk lukte het, ik hen volle bak gereden om een zo goed mogelijke uitslag te rijden. Ik heb ontzettend afgezien, maar ook onwijs genoten. Een goed resultaat neerzetten is ontzettend lastig, maar Ik ben blij met de 11de plaats.”.

Morgen staat de etappe van Coín naar Tomares op het programma, de etappe is 198,4 km lang. De etappe is voor Vuelta maatstaven, relatief makkelijk. Onderweg komen de renners een klimmetje van de derde categorie tegen Peter over zijn moraal; “Ik zie vandaag als een goede generale, voor wie weet dit jaar nog tijdens de Vuelta en anders volgend jaar. Ik vind het zo mooi hier en ik wil sowieso ooit eens voor de overwinning strijden”.

Hasta mañana!

Positie etappe: 11ste op 5.03
Positie klassement: 156ste op 2.30.26

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post