Fietsen met Peter in Ronde van Spanje: Deel 18 Kort maar krachtig

Reactie(s)

REGIO – In de Ronde van Spanje rijden twee Westfriezen mee. Jetse Bol uit Avenhorn en Peter Koning uit Venhuizen. Met Koning blikken we vooruit en terug op deze tot de top3 behorende wieleretappes. Dit in samenwerking met Fietsen met Peter.

Deel 18: Kort maar krachtig.

Etappe 15: Alcala La Real – Sierra Nevada (129 km, bergetappe)

Vandaag stond er korte etappe op het programma, namelijk maar 129 km lang. Wie denkt dat het door de weinige kilometers makkelijk was, kwam bedrogen uit. In de korte afstand, kwamen de renners maar liefst drie enorme puisten tegen. Twee van de eerste categorie en een van de hoogste categorie. Peter gisteren over vandaag; “Het hele peloton kijkt morgen met angst en de billen bij elkaar naar morgen, want het profiel ziet er erg zwaar uit en door de korte etappe is de tijdlimiet erg kort. Maar goed, ik heb er weer zin in, ik voelde mij beter dan gisteren en dat is een goed teken”.

De etappe werd wederom gewonnen door Miguel Angel “Superman” Lopez, de Colombiaanse rasklimmer pakte daarmee zijn tweede etappezege. Chris Froome behoudt ook na vandaag de leiding in het klassement. Voor Peter was het vandaag weer een hele zware dag, Peter; “Het was een dag van afzien, afzien en nog eens afzien. Iedereen was bij de start ontzettend nerveus, dit omdat het een hele korte rit was. De klassementsrenners waren bang om tijd te verliezen en de rest van het peloton was bang om te laat binnen te komen. Gelukkig voelde ik mij weer iets beter dan gisteren, ik verteer de Vuelta tot nu toe erg goed, dat is positief”.

Morgen staat er een rustdag op het programma, de perfecte dag om Peter wederom leuke vragen te stellen. Vragen kunnen gesteld worden in een reactie op dit dagverslag. Peter over de rustdag van morgen; “Ik voel mij nog sterk en fit en ik kijk uit naar de rest van de Vuelta. Morgen hoop ik ten eerste, dit keer wel uit te kunnen slapen. Door de doping controle van mijn kamergenoot Michel Kreder was dit de vorige rustdag een domper. Verder zal de dag in het teken staan van pure rust en de verkenning van de tijdrit van dinsdag. Naar de tijdrit kijk ik uit, ik heb als doel een top 20 notering. Na twee weken Vuelta is mijn moraal nog steeds hoog en kijk ik uit naar de laatste week”.

Hasta mañana!

Positie etappe: 148ste op 30.38
Positie klassement: 156ste op 3.35.06

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post