Fietsen met Peter in Ronde van Spanje: Deel 16 Vlak op zijn Spaans!

Reactie(s)

REGIO – In de Ronde van Spanje rijden twee Westfriezen mee. Jetse Bol uit Avenhorn en Peter Koning uit Venhuizen. Met Koning blikken we vooruit en terug op deze tot de top3 behorende wieleretappes. Dit in samenwerking met Fietsen met Peter.

Deel 16: Vlak op zijn Spaans!

Etappe 13: Coín – Tomares (198,4 km, heuveletappe)

Vandaag stond er, voor Vuelta maatstaven, een relatief makkelijke etappe (op papier) op het programma. Onderweg kwamen de renners een klimmetje van de derde categorie tegen. Peter gisteren over zijn moraal; “Ik zie vandaag als een goede generale, voor wie weet dit jaar nog tijdens de Vuelta en anders volgend jaar. Ik vind het zo mooi hier en ik wil sowieso ooit eens voor de overwinning strijden”.

De etappe werd wederom gewonnen door Matteo Trentin, het was al zijn derde etappe overwinning deze Vuelta. Chris Froome staat ook na vandaag, aan de leiding. Voor Peter was het vandaag een zware dag, Peter; “De etappe was bijna 200 km, met de eerste 100 kilometer heuvelachtig terrein. In het routeboek zag het er naar uit dat het een makkelijke dag zou worden, maar met bijna 1800 hoogtemeters in die eerste 100 km, viel dat dus even vies tegen. De kopgroep kreeg snel de ruimte, dat was wel lekker, want ik had best zware benen. De rust duurde echter niet lang, want Quick-Step Floors Cycling Team wilde de kopgroep niet te veel ruimte geven en dit zorgde voor een flink tempo in het peloton. Gisteren heeft er best bij mij op ingehakt en het was dan ook een hele lastige dag vandaag.”.

In het peloton is het niet onopgemerkt gebleven dat Peter elke dag voor West-Friesland en ver daar buiten een dagverslag maakt. Peter lachend; “Sommige Nederlandse renners begonnen er over en mijn ploeggenoten noemen mij niet meer Peter, maar ‘Fietsen met Peter’. Peter zijn teamgenoot, de Oostenrijkse renner Stefan Denifl, introduceerde op Twitter zelfs de hashtag #fietsenmetPeter Peter; “Er wordt een lolletje om gemaakt, maar het is natuurlijk leuk dat Fietsen met Peter ook in het peloton goed wordt gelezen”.

Morgen staat de etappe van Écija naar Sierra de La Panderaop op het programma, de etappe is 175 km lang. De etappe eindigt zwaar met een berg van de hoogste categorie, onderweg komen de renners verder een berg van de derde en tweede categorie tegen. Peter over zijn moraal; “Morgen en overmorgen mogen we vol aan de bak, twee hele lastige etappes. Ik heb mij vandaag mogen sparen, dit was echter niet mogelijk want het ging ontzettend hard en met 42 graden was het slopend na twee ‘koudere’ dagen. Morgen wordt een dag van overleven en op tijd binnen komen”.

Hasta mañana!

Positie etappe: 156ste op 6.11
Positie klassement: 156ste op 2.36.37

 

 

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post