Fietsen met Peter in Ronde van Spanje: Deel 17 Met de billen knijpen voor morgen

Reactie(s)

REGIO – In de Ronde van Spanje rijden twee Westfriezen mee. Jetse Bol uit Avenhorn en Peter Koning uit Venhuizen. Met Koning blikken we vooruit en terug op deze tot de top3 behorende wieleretappes. Dit in samenwerking met Fietsen met Peter.

Deel 17: Met de billen knijpen voor morgen

Etappe 14: Écija – Sierra de La Panderaop (175 km, bergetappe)

Vandaag stond er een lastige etappe op het programma, die vooral erg zwaar eindige met een berg van de hoogste categorie, onderweg kwamen de renners verder een berg van de derde en tweede categorie tegen. Peter gisteren over vandaag; “Morgen en overmorgen mogen we vol aan de bak, twee hele lastige etappes. Ik heb mij mogen sparen, dit was echter niet mogelijk want het ging ontzettend hard en met 42 graden was het slopend na twee ‘koudere’ dagen. Morgen wordt een dag van overleven en op tijd binnen komen”.

De etappe werd wederom gewonnen door Rafał Majka, de Poolse klimgeit hield knap stand en won ruim. @Chris Froome behoudt de leiding in het klassement, Nederlander Wilco Kelderman doet het nog steeds indrukwekkend goed, ook al verloor hij zijn eerste luitenant Sam Oomenvandaag door ziekte, rukte hij op naar een derde plaats in het algemene klassement. Voor Peter was het vandaag weer een lastige dag, Peter; “Ik verwachte een kopgroep, het team had dan ook het plan om onze beste klimmer mee te sturen, dit lukte met Stefan Denifl. Ik heb geprobeerd zo fris mogelijk naar het einde te rijden, lange tijd leek het er op dat het peloton het rustig aan zou gaan doen en kon ik rustig mee paddelen. Tot Trek BicycleBahrein-Merida Pro Cycling Team en Astana Cycling Team volle bak begonnen te achtervolgen. Na de tweede categorie klim was het voor mij afzien”.

Morgen staat de etappe van Alcala La Real naar Sierra Nevada. Alto Hoya de la Mora op het programma, de etappe is kort, namelijk maar 129 km lang. Wie denkt dat het door de weinig kilometers makkelijk wordt, komt bedrogen uit. In de korte afstand, komen de renners maar liefst drie enorme puisten tegen. Twee van de eerste categorie en een van de hoogste categorie. Peter over morgen; “Het hele peloton kijkt morgen met angst en de billen bij elkaar naar morgen, want het profiel ziet er erg zwaar uit en door de korte etappe is de tijdlimiet erg kort. Maar goed, ik heb er weer zin in, ik voelde mij vandaag beter dan gisteren en dat is een goed teken”.

Hasta mañana!

Positie etappe: 135ste op 29.09
Positie klassement: 154ste op 3.05.15

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post