Fietsen met Peter in Ronde van Spanje: Deel 5 Energie sparen voor de komende etappes

Reactie(s)

REGIO – In de Ronde van Spanje rijden twee Westfriezen mee. Jetse Bol uit Avenhorn en Peter Koning uit Venhuizen. Met Koning blikken we vooruit en terug op deze tot de top3 behorende wieleretappes. Dit in samenwerking met Fietsen met Peter.

Deel 5: Energie sparen voor de komende etappes

Etappe 3: Prades Conflent Canigó – Andorra la Vella (158,5 kilometer, bergetappe).

Vandaag mochten de Vuelta renners meteen vol aan de bak. Al vroeg in de Vuelta, stond er een bergrit op het programma. Met maar liefst twee bergen van de eerste categorie en een van de tweede categorie. Peter zei gisteren het volgende over de etappe van vandaag: “Morgen mogen we meteen vol aan de bak, ik zal er alles aan doen om de schade te beperken en toch niet te veel energie te verbruiken. Uiteraard zal ik toch flink moeten doortrappen om de tijdlimiet te halen”.

Peter haalde ruimschoots de tijdlimiet. De etappe werd gewonnen door Vicenzo nibali, de Rode trui hangt nu om de schouders van Christopher Froome. De Nederlanders Wout PoelsSteven KruijswijkSam Oomen en Wilco Kelderman verloren allen meer dan een minuut en kijken vroeg in de Vuelta al tegen een flinke achterstand aan. Peter over de etappe van vandaag; “Het was een lastig ritje op papier en er werd meteen een flink tempo gepakt. Iedereen was super nerveus voor de start, want er werd verwacht dat het een lastige dag zou zijn, dit klopte ook. Zoals verwacht reed er vroeg een groepje weg, daarna pakte Team Sky meteen de verantwoordelijkheid en zij hielden het tempo de hele dag hoog”.

De beste Westfries in deze etappe was vandaag wederom Jetse Bol, hij behield tevens de Westfriese leiderstrui. De Mexicaanse Westfries Bol, handhaafde zich knap en kon lange tijd met de beste mee omhoog.

Voor Peter was het vandaag een rustige dag, Peter; “Ik voelde mij prima, zodra de grupetto (renners die tijdens een bergetappe een van de laatste groepen vormen en gezamenlijk zorgen dat ze de tijdslimiet halen) werd gevormd, kon ik mij daar makkelijk in handhaven. Ik heb vandaag energie bespaard, dit om te kijken of ik de komende dagen een keer mee kan in de vroege vlucht.”.

Morgen staat er, op het oog, een makkelijkere rit op het programma van 198,2 kilometer van Escaldes-Engordany naar Tarragona. De etappe is glooiend en kent een klimmetje van de derde categorie. Peter over de dag van morgen: “Ik ga proberen de komende dagen mee te zitten in de ontsnapping, de eerste bergetappe heb ik energie kunnen besparen en ik hoop deze energie de komende dagen in te kunnen zetten”.

Hasta mañana!

Positie etappe: 183ste op 23.20
Positie klassement: 181ste op 26.19
Westfries etappe: 2de op 19.19
Westfries klassement: 2de op 18.16

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post