Fietsen met Peter in Ronde van Spanje: Deel 7: Loeren op een kans

Reactie(s)

REGIO – In de Ronde van Spanje rijden twee Westfriezen mee. Jetse Bol uit Avenhorn en Peter Koning uit Venhuizen. Met Koning blikken we vooruit en terug op deze tot de top3 behorende wieleretappes. Dit in samenwerking met Fietsen met Peter.

Deel 7: Loeren op een kans

Etappe 5: Benicàssim – Ermita Santa Lucía (157,7 kilometer, bergetappe).

Vandaag stond er heuvelachtige etappe op het programma. De etappe kende maar liefst 4 klimmetjes, 3 van de tweede categorie en 1 van de derde categorie. Peter zei gisteren het volgende over de etappe van vandaag: “Morgen is er een goede kans op een kopgroep, ik zal proberen mee te zitten”.

De etappe werd knap gewonnen door Aleksej Lucenko, hij kwam solo aan op de laatste steile puist. Lange tijd zag het er naar uit dat de Rode trui in Westfriese handen zou komen. Mede Westfries Jetse Bol, kwam uiteindelijk niet verder dan een tijdelijke virtuele Rode trui. Op de meet hield Chris Froome een ruime twee minuten over en de Rode trui hangt morgen nog steeds om de schouders van Froome. Peter over de etappe van vandaag; “Het was een lastig dagje vandaag, ontzettend warm met een hoge luchtvochtigheid. De verwachting was dat er een groep mocht wegrijden vandaag, ik heb geprobeerd mee te zitten. Toen Michel Kreder (teamgenoot Peter) weg reed, heb ik afgestopt (vooraan het peloton het tempo drukken) en heb ik mijn eigen wedstrijd gereden”.

Voor Peter was vandaag een pittige dag, Peter; “Ik ben tevreden met hoe het ging vandaag, ik heb wel flink afgezien. Door de vele klimmetjes, ging het steeds bergop en bergaf en dat maakt het zwaar. Ondanks het afzien, geniet ik nog steeds met volle teugen van dit unieke circus waar ik in mag fungeren”. Mooi om te zien is het feit dat de landelijke media ook oog voor Peter blijft houden. Vandaag plaatste het AD (van o.a. Thijs Zonneveld) een online filmpje, met Peter in de hoofdrol, hier te zien; http://www.ad.nl/…/peter-koning-elk-moment-is-genieten~vp76…

Op TV zien we allemaal alleen de strijd voor in de wedstrijd. Aan Peter de vraag hoe de koers er achter in de koers er uit ziet, tijdens een rit met veel bergjes, Peter; “Het klimmen achter in de groep is strijden om zo snel mogelijk naar de finish te rijden en toch, als het kan, energie te besparen. Het is belangrijk dat je jezelf goed blijft verzorgen, door te blijven drinken en eten. Het zijn vaak de zwaardere grotere jongens (zoals Peter) die veel meer vermogen moeten trappen dan de kleinere lichtere renners en dus veel meer energie verspillen in de strijd richting de streep”.

Morgen staat er wederom een heuvelachtige rit op het programma van maar liefst 204,4 kilometer van Vila-Real naar Sagunt. De etappe kent maar liefst 5 een klimmetjes, 4 van de derde categorie en 1 van de tweede categorie. Peter over de dag van morgen: “Morgen weer een lange dag, met een heuvelachtig terrein. Opnieuw een grote kans voor een kopgroep om te strijden voor een overwinning. Dit keer is de aankomst vlak, dit betekent dat Team SKY PRO Cycling zich minder zal gaan bemoeien met het laatste gedeelte van de rit. Het is een mooie kans om mee te zitten en wie weet lukt het mij morgen, ik ga er in ieder geval weer alles aan doen”.

Hasta mañana!

Positie etappe: 163ste op 12.50
Positie klassement: 186ste op 41.54

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post