Terugblik op Westfriese Waterweken in Drechterland

Reactie(s)

HOOGKARSPEL – Op zondag 6 augustus vonden de Westfriese Waterweken plaats in de gemeente Drechterland. De dag startte met een goed verzorgde brunch op het Raadhuisplein in Hoogkarspel door de plaatselijke Echte Bakker. De kleine broodjes op een draaiplateau waren een groot succes. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Megan Fleur uit Wijdenes. Wethouder Dirk te Grotenhuis opende de Waterweken en na de brunch was er een gevarieerd middagprogramma in de hele gemeente.

Namens de organisatie kijkt organisator Annemieke Hageman terug op deze dag:

Streekbad

In het Streekbad in Hoogkarspel deden ruim 80 deelnemers mee aan een aquabootcamp door de zussen Imming van Bewegen in Hoogkarspel. Een flinke inspanning in het water en op de kant, maar met alleen maar enthousiaste reacties achteraf. In Schellinkhout konden mensen terecht voor een proefles kitesurfen en windsurfen bij kitesurfschool Kitefeel en De Midget. Het was zonnig en er stond een aardig windje, dus het weer was perfect. In de vernieuwde haven van Wijdenes bakten kinderen broodjes met scouting Sint Lidwina en leefde ze zich uit op een piratenboot-springkussen. Ouders maakten een proefrit op de elektrische bakfiets soci.bike uit Enkhuizen.

Actief

Vanuit Herberg ’t IJsselmeer was het druk met wandelaars die de Scrabble Walk deden en de Samen op Stap fietstocht. In het Streekpunt in Hoogkarspel gaf Klaas-Sjouke de Boer van het Hoogheemraadschap lezingen over water en konden mensen onder water duiken met de Virtual Reality brillen van de Westfriese Bibliotheek. Ook was het Streekpunt het startpunt van een mooie fietstocht door Wandelen & Slapen. In de Lindeboom in Westwoud kon men naast het damesvoetbal kijken ook terecht voor waterspelletjes. De Waterwekendag werd afgesloten met een Waterwekenmenu in verschillende restaurants.

Het was een mooie en gezellige dag.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post