Explosie en grote brand in schuur in Wognum (live updates + video)

Reactie(s)

WOGNUM – Bij een explosie in een oude stal in Wognum is maandagmiddag na 12.30 uur een persoon gewond geraakt. Het gaat om een pand aan de Oosteinderweg in Wognum.

Bij de explosie is ook brand uitgebroken. De brandweer is hiervoor uitgerukt.

Update 12.54 uur

Vanwege de ernst van de verwondingen is een opgeroepen traumahelikopter zojuist geland. Op een foto zijn de zwarte wolken duidelijk te zien.

Update 12.57 uur

De veiligheidsregio meldt dat er nu sprake is van een grote brand met veel rook. Een rietgedekte boerderij staat dichtbij de brand. Om deze extra nat te houden is een grootwatertransport door de brandweer opgeroepen.

Update 13.15 uur

Update 13.22 uur

De rook is van veraf te zien, ook vanaf de A7. NL alert: De brandweer adviseert omwonenden om ramen en deuren te sluiten.

Update 13.35 uur

De dienst van de Stoomtram Hoorn-Medemblik wordt stilgelegd vanwege de zwarte rook bij de grote brand aan de Oosteinderweg in Wognum. “Rook is altijd schadelijk”, aldus de veiligheidsregio.

Update 14.00 uur: Asbest Alert

“Brandweer onderzoekt het vermoeden dat bij de #brand in de opslag in #Wognum #asbest is vrijgekomen. Asbest kan tot 100 meter benedenwinds vanaf de brand aan de #Oosteinderweg verspreid zijn. Meer informatie volgt.”

Update 14.09 uur

Het slachtoffer van de explosie is zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd meldt de veiligheidsregio. Volgens NHnieuws zou de persoon brandwonden hebben opgelopen door de explosie.

Update 14.33 uur

Brandweer heeft volgens de VRNHN het sein ‘brand meester’ gegeven.

Update 15.00 uur

De veiligheidsregio heeft een update inzake de mogelijkheid van de aanwezigheid van asbest. “Asbest gevonden na de brand in Wognum. De asbest is gevonden op het terrein van Oosteinderweg 24, 24A en bij de sloot. Het terrein wordt afgezet. De witte deeltjes die verderop neerkomen zijn roetdeeltjes.”

Laatste update 16.03 uur

Er is geen rookoverlast meer dus kunnen ventilatie, ramen en deuren weer open. Vragen over deze brand, mogelijke asbestdeeltjes neem contact op met de gemeente Medemblik.

Indien u meer informatie heeft laat het ons weten via redactie@onswestfriesland.nl of stuur ons een berichtje via facebook.com/onswestfriesland

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post