‘Hoe gaan we vieren dat Westfrisiaweg eind 2018 gereed is?’

Reactie(s)

ZWAAG – De vraag die project bureau N23 Westfrisiaweg aan de inwoners stelt is duidelijk; “Hoe wilt u de afronding van de werkzaamheden aan de N23 Westfrisiaweg vieren?” De provincie Noord-Holland wil daarmee omwonenden, weggebruikers en andere geïnteresseerden betrekken bij het feest als de weg klaar is.

Iedereen die een goed idee heeft kan deze tussen 1 februari en 1 maart 2018 insturen. Een jury bepaalt medio maart welke ideeën uitgevoerd gaan worden. Voor ideeën is er ook  een inspiratievideo op YouTube online gezet.

Werkzaamheden gereed

Provincie is daarmee van overtuigd dat de werkzaamheden van het project N23 Westfrisiaweg eind 2018 gereed zijn. Vanaf dat moment rijdt het verkeer tussen Alkmaar en Enkhuizen over de nieuwe N194 en N307, zoals de nieuwe wegnummers gaan worden. De komende periode worden er veel werkzaamheden afgerond. Denk aan wegen, fietstunnels, rotondes en viaducten. En eind 2018 gaat de hoofdrijbaan volledig open. Deze mijlpalen wil de provincie Noord-Holland samen met de mensen uit de omgeving vieren.

Ideeën indienen

De ideeën kunnen tussen 1 februari en 1 maart 2018 via de website van de N23 Westfrisiaweg worden ingestuurd. Ook kan er in deze periode op de ideeën worden gestemd. Naast ideeën zoekt de provincie ook juryleden. Deze jury gaat op zaterdag 17 maart 2018 samen met de provincie en aannemer Heijmans de ideeën beoordelen en een activiteitenprogramma opstellen. De jury kijkt onder andere naar haalbaarheid, uitvoerbaarheid en kosten. Aanmelden voor de jury kan ook via de website van de N23 Westfrisiaweg.

Reactie

Projectbureau N23 Westfrisiaweg heeft gereageerd op de reacties op onze facebooklink naar dit artikel waar men het zonde van het geld vond. “We hebben een beperkt budget voor de mijlpalen. We vinden het belangrijk de mijlpalen samen met de omgeving te vieren. We stellen vooral locaties en mankracht beschikbaar voor activiteiten.”

“Hoe wilt u de afronding van de werkzaamheden aan de N23 Westfrisiaweg vieren?” De provincie Noord-Holland wil daarmee…

Posted by OnsWestfriesland on Montag, 5. Februar 2018

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post