Inwoners Ursem mogen meedenken in straatnamen nieuwe wijk De Tuinen

Reactie(s)

URSEM – Ursem krijgt een nieuwe wijk erbij; De Tuinen. Gemeente Koggenland geeft de inwoners van Ursem die een goede  straatnamen weten voor de nieuwe woonwijk in Ursem, de mogelijkheid deze tot en met 15 februari door te geven.

Richtlijnen

De bedachte straatnaam moet passen in de naamgeving van de wijk: De Tuinen. Inwoners van Ursem mogen zoveel ideeën doorgeven als zij willen. Alle ideeën en inzendingen worden bekeken. De gemeente selecteert twintig straatnamen en kijkt daarbij naar samenhang.

De Tuinen

De naam ‘De Tuinen’ verwijst naar het karakter van het vroegere land en de opzet van de nieuwbouwwijk: een ruim plan met veel groen. Deze kwaliteiten wil men in Koggenland zo veel mogelijk terug te laten komen.

Wooninventarisatie

In mei 2017 konden belangstellenden tijdens een wooninventarisatieavond aangeven naar welke woningtypen zij behoefte hebben. Het bestemmingsplan voor de eerste fase van de nieuwe woonwijk is vastgesteld. Voordat de woningen in verkoop worden gebracht wil de gemeente de straatnamen toewijzen aan de wegen en paden in de wijk. Daarbij roepen zij de hulp in van de Ursemmers.

Insturen

Insturen kan tot en met 15 februari via www.koggenland.nl/detuinen. Wilt u meer informatie over de straatnamen en de wijk? Neemt u dan contact op met Martin Stroet via telefoonnummer (0229) 54 84 61 of mail naar m.stroet@koggenland.nl.

De nieuwe woonwijk De Tuinen

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post