Leerlingen Geert Holle school ontwerpen eigen natuurspeeltuin

Reactie(s)

BERKHOUT – Tikkeltje zenuwachtig, maar vooral enthousiast en trots. Het was af te lezen aan de gezichten van de leerlingen die namens alle kinderen van de Geert Holle school in Berkhout donderdagochtend hun speeltuinontwerp aanboden aan burgemeester Posthumus in de raadzaal van Koggenland.

Het ontwerp is voor de natuurspeeltuin die de gemeente voor de zomervakantie maakt bij het Berkhouter dorpsbos, vooraan het Lijsbeth Tijs park. In oktober bezocht de burgemeester de Geert Holle school en gaf de leerlingen de opdracht om hun ideale natuurspeeltuin te ontwerpen. En dat hebben zij met volle overtuiging gedaan. Ideeën zijn uitgewisseld, discussies gevoerd, tekeningen en maquettes gemaakt.

Doe-team is motor

Het Berkhoutse doe-team ‘Jeugdvoorzieningen’ is de motor achter de realisatie van de natuurspeeltuin in Berkhout. Van het allereerste idee tot alle begeleiding en alles er tussenin. Onder aanvoering van Sandra de Wit, Stefanie Strijker en Sanne Oud zijn nu alle ideeën bij elkaar gekomen tot één ontwerp

De gemeente gaat aan de slag met het aangeboden ontwerp. De wens is om de natuurspeeltuin voor de zomervakantie klaar te hebben.

Schoolvoorbeeld

Burgemeester Posthumus over het project: “Dit is echt een schoolvoorbeeld van hoe de inzet van onze inwoners resulteert in meerwaarde voor de samenleving. In dit geval maken zelfs kinderen de dienst uit. Ik vind dit echt zo gaaf! Hier krijg ik energie van! Ik zie dit ook bij het doe-team, de school, de kinderen en de gemeentelijke medewerkers. Het is onze taak als gemeente om ideeën zoals deze verder te brengen waar we kunnen.”

Meer foto’s

https://www.facebook.com/pg/koggenland/photos/?tab=album&album_id=1660304830674157

 

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post