Mooie winnaars bij korter en krachtige Sportverkiezing

Reactie(s)

WESTFRIESLAND – Een bijzonder moment zondagmiddag op het Westfries Sportgala: zus en broer Irene en Simon Schouten uit Andijk zijn beiden opnieuw sportvrouw en sportman van West-Friesland. Ook over 2016 gingen deze titels naar de twee schaatsers, en nu over 2017 dus opnieuw. Irene staat daarmee voor de vierde achtereenvolgende aan de top. Evenals handbiker Geert Schipper, die ook voor de vierde keer de titel verdiende bij aangepast sporten. De andere toppers waren aanstormend talent Lieke Klaver (atletiek), coach Niña George-Koek (van voetbal Hovocubo 2) en sportploeg Hollandia junioren. De Kop-op prijs was voor VVW Wervershoof en de prijs van verdienste ging naar Battle4Life.

Speciale gast was deze keer streekgenoot en volleybal international Kirsten Knip uit Enkhuizen. Ooit begon ze bij de Westfriese clubs Madjoe en Simokos. Tegenwoordig speelt ze in Aken bij Ladies in Black Aachen. Ze kan nu al terugkijken op een indrukwekkende carrière met diverse hoogtepunten. Met het Nederlands volleybalteam heeft ze twee maal de zilveren medaille gewonnen.
Tijdens het sportgala kreeg Kirsten Knip een tiental ballen aangespeeld door bestuurslid Rein de Wit van de Westfriese Sportverkiezingen, die vroeger ook heeft gespeeld in het Nederlands volleybalteam. Knip, libero in het nationale team, passte de ballen de zaal in naar de jongens en meisjes van Madjoe, die her en der in de zaal zaten.

Bekijk hier een uitgebreide fotoreportage van deze 24e Westfriese Sportverkiezing

Jury

Tijdens de presentatie van de genomineerden en de uitreiking van de titels passeerden op de beeldschermen een gigantische reeks prestaties van de vele Westfriese sporters. Opnieuw was er een enorme oogst aan prijzen en medailles, in binnen- en buitenland, op EK ’s, WK ’s en vele andere grote evenementen, en uiteraard het zilver van Geert Schipper op de Olympische Spelen in Rio. Een jaar lang heeft de jury voor dit sportgala de gangen van de vele West-Friese sporters in binnen- en buitenland wekelijks, zo niet dagelijks op de voet gevolgd.
Maar ook was er oog voor de mensen rondom de sport. Diverse prijzen werden daarvoor uitgereikt. De prijs van verdienste ging naar voetbal en handbal VVW, die afgelopen jaar hun prachtige kantine in vlammen zagen verdwijnen. De Kop-op prijs ging naar Battle4Life, die zich inspant voor het Inloophuis Pisa in Hoorn.

Minh Zone

Het sportgala werd als vanouds geopend met een fris en flitsend optreden van de jongens en meiden van Minh Zone. De presentatie was als vanouds in vertrouwde handen bij Chris Wobben.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post