Talent Pemm Huisman zet punt achter haar topsportcarriëre

Reactie(s)

BOVENKARSPEL – Met pijn in het hart heeft Pemm Huisman aangekondigd te gaan stoppen met haar topsportcarrière op de waterski. Een voordeel is dat zij deze pijn kan gaan bestrijden met haar opleiding geneeskunde. De 19-jarige Pemm was 5 jaar op rij Nederlands Kampioen en gold als talent die hoge ogen gooide op Europees niveau.

Op haar facebookpagina maakte zij dit weekend het nieuws bekend. “Ik wil jullie graag laten weten dat ik heb besloten om het waterskiën op wedstrijd niveau achter me te laten. Geen NK’s, Benelux kampioenschappen en EK’s meer. Ik vond het eng om deze beslissing te nemen. Mijn passie voor de sport is groot. Daarnaast was ik altijd Pemm de (top)sporter, wie ben ik nu dan? Gelukkig heb ik mezelf best wel gevonden afgelopen jaar en ben ik erachter gekomen dat ik veel meer ben dan alleen sporter.”

Recent was bij Pemm de ziekte van Pfeifer ontdekt wat betekende dat ze maanden rust moest houden. Dit bracht haar aan het denken. “Ik wil mij richten op mijn Geneeskunde opleiding. Wat mij tot nu toe erg bevalt. Als ik ergens voor ga wil ik dat graag voluit doen. Mij voor beide inzetten zal helaas ten koste gaan van beide.”

Geplaatst door Pemm Huisman op zondag 4 februari 2018

Lieve Facebook vriendjes,

Ik wil jullie graag laten weten dat ik heb besloten om het waterskiën op wedstrijd niveau achter me te laten. Geen NK’s, Benelux kampioenschappen en EK’s meer.
Ik wil mij richten op mijn Geneeskunde opleiding. Wat mij tot nu toe erg bevalt. Als ik ergens voor ga wil ik dat graag voluit doen. Mij voor beide inzetten zal helaas ten koste gaan van beide.

Ik heb Nederlandse, Benelux titels en finale plaatsen op het EK gepakt. Ik heb enorm veel geleerd en het is een belangrijk deel van mijn leven geweest. Mijn liefde voor sport is te groot, helemaal stoppen zal ik dan ook nooit.

Ik wil graag iedereen enorm bedanken die mij heeft gebracht tot waar ik nu ben. Vooral mijn vader Henk die me deze prachtige sport heeft aangeleerd, me overal mee naartoe heeft genomen en er heel veel tijd, geld en energie in heeft gestoken. Mijn broer Perr als grootste skimaatje. (die altijd alles sneller onder de knie had dan ik. Wat me motiveerde, maar die twee jaar geleden ook zijn eigen weg ging) Mijn moeder Lida voor de goede verzorging en de caravan. Coaches, Stichting Talent United, Waterski #TeamNL, mede skiërs en natuurlijk: mijn sponsoren. Want zonder jullie had ik niet zo’n mooi afsluitend jaar gehad als dat ik nu heb gehad! 😀

Ik vond het eng om deze beslissing te nemen. Mijn passie voor de sport is groot. Daarnaast was ik altijd Pemm de (top)sporter, wie ben ik nu dan? Gelukkig heb ik mezelf best wel gevonden afgelopen jaar en ben ik erachter gekomen dat ik veel meer ben dan alleen sporter.

Ik kijk met trots terug op wat ik allemaal heb bereikt en kan niet wachten om te ontdekken welke (geneeskundige of andere) avonturen ik allemaal nog tegenmoet zal komen.

Nogmaals bedankt allemaal! <3

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post