Woensdag 31 januari Politiek Café in Andijk.

Reactie(s)

ANDIJK – Op woensdag 21 maart 2018 worden in heel Nederland weer de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Daarom wil de Dorpsraad Andijk op woensdag 31 januari een Politiek Café houden in Andijk.

Doel van deze avond is dat de lijsttrekkers van de politieke partijen die aan de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Medemblik meedoen uw vragen gaan beantwoorden. Dat zijn voor alle duidelijkheid vragen die over lokale onderwerpen gaan. “Uiteraard brengen we de partijen ook met elkaar in debat over verschillende onderwerpen,” aldus de organisatoren.

“Ook al heeft u geen vragen dan nog kunt u deze avond bijwonen om geïnformeerd te worden over de standpunten van de partijen. Altijd handig als u nog niet weet op welke partij u gaat stemmen! De toegang is uiteraard gratis. De eerste kop koffie of thee is voor rekening van de dorpsraad.”

Meedoen

Bewoners kunnen vragen die zij aan de partijen willen stellen sturen naar de dorpsraad. Deze vragen worden gebundeld en daaruit wordt vervolgens een selectie gemaakt die aan de lijsttrekkers worden voorgelegd. “We gaan daarbij met de klok werken want we willen alle partijen evenveel spreektijd geven. En het houdt de sprekers ook scherp door kort en bondig antwoorden te geven.”

Over welke onderwerpen kan ik vragen stellen?

De organisatie geeft aan dat alle vragen welkom zijn. “In principe vragen over alle onderwerpen die thuishoren bij de gemeentepolitiek, zoals huisvesting, OZB, zorg en welzijn, Wmo, sport en recreatie, verkeer, wegen, hondenbelasting, groenonderhoud, jongeren, ouderen, bedrijfsleven, werkgelegenheid, veiligheid, etc., etc. Onderwerpen dus waarover de gemeenteraad besluiten kan nemen en de coalitiepartijen beleid gaan maken voor de komende 4 jaar.”

De avond wordt gepresenteerd door Edith Hartog en Gerrit van Keulen en vindt plaats in de grote zaal van het Dorpshuis Centrum aan de Sportlaan 1 en begint om 19:30 uur. Zaal gaat open om 19:00 uur.

Vragen dienen uiterlijk 24 januari ingezonden te zijn. De vragen stuurt u in via e-mail of schriftelijk; dorpsraadandijk@gmail.com of dorpsraadandijk@gmail.com.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post