Sloop 94 woningen voor nieuwbouw in Bloemenbuurt in Enkhuizen

Reactie(s)

ENKHUIZEN – Woningcorporatie Welwonen heeft besloten om voor de vernieuwing van oostelijk Plan Noord 74 woningen in de Aster-, Begonia-, Goudsbloem- en Violenstraat in Enkhuizen te slopen en te vervangen door nieuwbouw. De bewoners zijn op de hoogte gesteld en uitgenodigd voor een informatie-inloopmarkt in de Bonte Veer op 9 januari.

Het is de bedoeling dat vanaf 2020 het oostelijk deel van Plan Noord vernieuwd c.q. verbeterd wordt. Dit is het gebied tussen de Piet Smitstraat, Asterstraat en de Nelson Mandela Dreef, de bewoners noemen het de Bloemenbuurt. Twintig woningen in de Begoniastraat stonden al op de sloopnominatie. Hier worden nu dus 74 woningen aan toegevoegd. Voor de overige circa 190 huurwoningen in de Bloemenbuurt volstaat renovatie. Hiervoor wordt nog onderzocht welke renovaties nodig zijn.

Wijkwandelingen

In de zomer van 2017 organiseerde Welwonen samen met de gemeente Enkhuizen een aantal wijkwandelingen. Hieruit kwam nuttige informatie die met de resultaten uit het bouwkundig onderzoek leidde tot de beslissing voor het slopen van de 74 woningen. Deelnemers aan de wijkwandelingen waren het ermee eens dat voor de oude en vochtige woningen de sloophamer beter zou zijn dan renoveren.

Nieuwbouwplannen

Concrete nieuwbouwplannen zijn er echter nog niet. Deze worden samen met de bewoners gemaakt. Daarom zijn alle bewoners uit de Bloemenbuurt welkom om mee te denken over het type nieuwbouwwoningen, de herinrichting van de openbare ruimte en de fases waarin de nieuwbouw moet plaatsvinden. Hiervoor heeft Welwonen drie dinsdagavonden gepland: 6 februari, 13 maart en 10 april. Rond de zomer van 2018 moet er een plan liggen dat aan het einde van 2018 een akkoord krijgt van de gemeente.

Wijkvernieuwing

Vanaf 2020 wil Welwonen starten met de wijkvernieuwing. Het is de verwachting dat alles in 2028 gereed is. Mensen uit de Bloemenbuurt die mee willen denken kunnen zich voor de bijeenkomsten aanmelden via info@welwonen.nu.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post