Alles over de Grote Optocht Carnaval Zwaag 2018

Reactie(s)

ZWAAG – In Zwaag wordt er al enige tijd afgeteld naar de optochten van zaterdag voor de kinderen en de Grote Zwaagse Optocht op zondag. Aan de creaties wordt al weken en soms maanden gebouwd. Dit is wat je moet weten over de carnavalsoptochten in Zwaag. Waar moet je parkeren, hoe werkt het stemmen en waar wordt de winnaar bekend gemaakt?

Kinderoptocht

Zaterdag 10 februari om 13.00 uur start de kinderoptocht vanaf ’t Krijt bij SV Westfriezen. Bij aankomst op ’t Krijt zal de Optochtcommissie (OC) de kinderen zo snel mogelijk naar het juiste vak begeleiden, zodat de jury jullie direct goed kan beoordelen. Vóór de prinsenwagen lopen de kinderen van de onderbouw (groep 1 t/m 4, zonder startnummer) en achter de prinsenwagen de kinderen van de bovenbouw (groep 5 t/m 8). “Als uw kind niet zonder u kan, probeer dan om uw kind vanaf de zijkant te begeleiden en kom ook verkleed. Dit verhoogt zeker de sfeer!”

Video compilatie Kinderoptocht 2017

Grote Zwaagse optocht

Zondag 11 februari zal de Grote Zwaagse Optocht Zwaag weer op de carnavalskaart zetten. Vanaf 13.00 uur start de optocht vanaf de Oude Veiling in Zwaag. Bekijk hieronder op de kaart de route en tijden waarop de carnavalsstoet verwacht wordt. Parkeren wordt aangeraden op bedrijventerrein Westfrisia, makkelijk bereikbaar via de Westfrisiaweg. Fietsers kunnen tot vlak voor het parcours de fiets in de wijk stallen.

Video compilatie Grote Zwaagse Optocht 2017

Prijsuitreiking

Alle bezoekers aan de Grote Zwaagse Optocht krijgen een optochtboekje met daarin een stemformulier. Wie was de mooiste en wie de leukste (Goinprijs). Daarnaast kiest de vakjury de beste creaties onder de loopgroepen (wagen zonder motoraandrijving) en wagenbouwers. De prijsuitreiking start vanaf 18.00 uur in de Leuttempel (De Witte Valk) in Zwaag.

Onze carnavalsverslaggever zal via een livestream ism Westfriesland.TV de prijsuitreiking live verslaan. Deze video zal hieronder op zondagmiddag worden toegevoegd.

[hier komt zondag de video van de prijsuitreiking Carnaval Zwaag]

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post