Bagger Hoornse havens naar Marker Wadden

Reactie(s)

HOORN – Bagger uit de Hoornse havens en het Julianapark gaat naar de Marker Wadden. Deze winter wordt 25.000 kubieke meter bagger afgevoerd naar de natuureilanden in het Markermeer.

Wethouder Ben Tap – in Hoorn verantwoordelijk voor de havens – en Ewald Scholten, directeur Beens Dredging, gaven op woensdag 31 januari in de Vluchthaven het startsein. Ze groeven de baggerspecie op en laadden die met een kraan in een baggerbak. “Nu zijn mijn kinderen officieel jaloers”, reageer wethouder Ben Tap na het delen van bovenstaande foto op Twitter.

8.000 kuub

Deze winter graaft een ponton met kraan 8.000 kubieke meter bij het Julianpark en 17.000 kubieke meter uit de havens uit. Beunbakken met sleepboten brengen het merendeel over naar de Marker Wadden. “Het mes snijdt zo aan twee kanten. We moesten onze havens en watergangen al baggeren en hebben aangeboden een bijdrage te leveren aan de Marker Wadden. Het is een van de grootste natuurherstelprojecten van West-Europa”, vervolgt Ben Tap. “Binnenkort nodigen we de raad van Hoorn uit voor een excursie naar de Marker Wadden.”

Voor start watersportseizoen

Eerder bleek uit een peiling van de gemeente Hoorn dat er ondieptes zijn die de pleziervaart kunnen belemmeren. Deze ondieptes worden gebaggerd. Voor de start van het watersportseizoen zijn de belemmeringen verwijderd

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post